Startersverhaal Toon

Bedrijf: Stadsduif, opgestart begin 2021

  • Hoe is je verhaal begonnen?

Ik ben altijd al bezig geweest met ‘identiteit’. Fier zijn op je stad of afkomst. Naast mijn job in de sales begon ik dus met een bijberoep. Ik startte met Goliart.be, een webshop met leuke spullen (moderne posters, sweaters, beeldjes, … ) die de mooiste stad ter wereld promoten: Dendermonde. 
Ik merkte erg snel dat ik veel gelukkiger werd van een verkoop op mijn webshop dan van een succesvolle deal op mijn ‘echte job’. Toen wist ik dat ik mijn eigen weg moest maken als ondernemer. Zo ontstond Stadsduif; gepersonaliseerde wenskaarten uit chocolade. De Stadsduif-chocolade laat je stukje voor stukje de mooiste plekjes van verschillende Vlaamse steden ontdekken. Daarnaast maken we ook mallen voor creatieve chocoladetabletten op maat van de klant.

  • Hoe ben je bij het Startersplatform van UNIZO uitgekomen?

Ik ben erin gerold na een zoektocht op Google. Ik vond antwoorden op mijn vragen bij het Startersplatform.

  • Met welke vragen zat je zoal?

Ik zat al even op het idee van Stadsduif te broeden, maar was het ook levensvatbaar? Zou het zin hebben om mijn hoofdberoep op te geven en mijn bijberoep verder uit te bouwen? Bij UNIZO vond ik steun. Ik kon mijn idee helder krijgen en kreeg de juiste tools en opleidingen aangereikt om het te realiseren. 
Ik volgde ook het begeleidingstraject Starten. Ik kon heel flexibel met mijn startersadviseur afspreken en sparren. 

  • Welke tips heb je voor startende ondernemers?

Doe vooral waar je gelukkig van wordt, maar ‘keep your eye on the money’. Wees realistisch. Je kan heel hard werken en veel risico nemen en doen wat je graag doet, maar op het einde van de rit moet het ook rendabel zijn. Dan is het des te leuker om vrij te kunnen ondernemen. 

Ontdek hoe het Startersplatform ook jou kan helpen met het oprichten van je eigen zaak!