GO4BUSINESS

Denk je aan een eigen onderneming? Of wil je van je bijberoep je hoofdberoep maken? Misschien wil je een zaak overnemen? Dan vraag je je waarschijnlijk af of dit een haalbare droom is... Ontdek hier een individueel begeleidingstraject en kom te weten of jouw idee haalbaar is.

Interesse? Schrijf je hier in!

 

VOOR WIE?

Alvorens een eigen onderneming op te starten of van je bijberoep je hoofdberoep te maken, is een objectief klankbord inschakelen een slimme zet.

 • Zit je ondernemingsplan al volledig in elkaar?
 • Heb je al gedacht aan een financieel plan?
 • Is er een potentiële markt voor je idee?
 • Hoeveel omzet moet je behalen om alle kosten te betalen en liefst nog iets aan over te houden voor jezelf?
 • Weet je welke prijs je kan vragen voor jouw producten of diensten?
 • Zijn er al afspraken gemaakt met je bankier?
 • Heb je al je eerste stappen gezet op de markt maar wil je dit nu graag in hoofdberoep doen?
 • Hoe ga je dit aan de man brengen?
 • Wat zijn de risico’s van je ondernemersidee en heeft het kans op slagen?

Go4Business biedt je een antwoord op al deze vragen!

WAT?

Go4Business is een individueel begeleidingstraject dat bestaat uit een voorbereiding en een mix van individuele coaching en workshops. Een Go4Business coach begeleidt je stap voor stap bij het schrijven van je ondernemings- en financieel plan. Na afloop van het traject bezit je een gedetailleerd analyserapport, waarmee je praktisch aan de slag kan om je onderneming op te richten of verder uit te bouwen tot een succesvolle onderneming.

Bekijk hier de folder met gedetailleerde info

Met Go4Business zet je de eerste stap naar een geslaagde carrière als ondernemer!

Go4business biedt:

 • Een begeleidingstraject op maat
 • Een objectief en kritisch klankbord
 • Inzicht in je ondernemerscompetenties, je kennis rond het ondernemerschap, je vakkennis en/of ervaring, opstartformaliteiten en de sterktes en zwaktes van jouw plan
 • Concrete tips en een haalbare timing voor je opstart

VERLOOP VAN HET TRAJECT

Het volgen van een infosessie ‘Starten als zelfstandig ondernemer’ is de ideale voorbereiding van het traject. Je komt er nl alles te weten over de opstart van een eigen zaak. Vind hier een sessie in jouw buurt.

Intake

Aan de hand van een goed voorbereid intakegesprek peilt de coach naar jouw ondernemersskills, en neemt hij/zij je ondernemersidee onder de loep. Vervolgens wordt het verdere traject uitgestippeld.

Aan de slag

Via de workshops ondernemingsplan en financieel plan, krijg je de nodige inzichten om je business plan concreet uit te bouwen. Via onze tool UNIZO Ondernemingsplan kan je je plan volledig uitwerken. Zit je ondertussen met vragen of merk je dat je hulp nodig hebt, dan kan je bij je coach terecht.

Eindrapport

In de laatste fase van het traject wordt het business plan geanalyseerd en geeft de coach een haalbaarheidsadvies. Na afloop van het traject ontvang je een gedetailleerd analyserapport over de haalbaarheid van jouw idee. Met dit rapport kan je vervolgens praktisch aan de slag om je onderneming op te richten of verder uit te bouwen tot je hoofdberoep. Het vormt onder meer een goede voorbereiding om bij de bank een lening (of startlening) aan te vragen.

Go4Business toegelicht in 90 seconden?

Heel wat ondernemers zijn ooit gestart via Go4Business. Zo ook Steffi De Block van Kollekt.

 

VOORWAARDEN?

 • Je bent minstens 18 jaar

 • Je bent kandidaat-ondernemer of ondernemer in bijberoep en wenst over te schakelen naar hoofdberoep

 • Je wil je vestigen of bent gevestigd in het Vlaams of Brussels Hoofdstedelijk Gewest

HOE INSCHRIJVEN?

Klik hier!

Je persoonlijke adviseur neemt snel contact met je op om jouw noden en verwachtingen af te toetsen. Of contacteer gratis de UNIZO Ondernemerslijn via 0800 20 750 of ondernemerslijn@unizo.be.

TIMING

Doorlopend. Het volledige begeleidingstraject beslaat maximaal 3 individuele adviesgesprekken met je persoonlijke coach en 2 workshops. De minimale doorlooptijd van een traject bedraagt 2 maanden en de maximale doorlooptijd bedraagt 6 maanden. Een Go4Business traject kan slechts eenmalig worden gevolgd.

KOSTPRIJS: 150 EURO

Dankzij de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen en van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, biedt UNIZO het volledige begeleidingstraject Go4Business aan voor slechts 150 euro incl. btw (de totale kost van een traject bedraagt meer dan 1.100 euro).

Interesse? Schrijf je hier in!