UNIZO Startersplatform, neem een vliegende start met jouw eigen zaak!

Wil jij een onderneming starten in hoofd- of bijberoep? De gratis tool van UNIZO helpt je bij het uitschrijven van jouw ondernemingsplan, waardoor je beter voorbereid aan de opstart van jouw zaak kan beginnen. De vele video's met uitleg van experts en onze gratis toolkit helpen jou in no time op weg! 

Start met je ondernemingsplan

 

Een ondernemingsplan in 8 stappen

  • Een goed idee: omschrijving van jouw idee, je pitch, de sterktes en zwaktes van je idee
  • Missie, visie en strategie: de bestaansreden van je onderneming, je doelen en je toekomstvisie
  • Marktanalyse: doelgroepbepaling, leveranciers & partners, concurrenten, omgevingsanalyse, SWOT-analyse
  • Organisatieplan: vorm en sociaal statuut, tijdsbesteding
  • Marketing: producten en/of diensten, prijsbepaling, plaats, promotie, personeel
  • Financieel plan: omzetprognose, investeringen, financiering, break-even omzet, haalbaarheidstoets
  • Je onderneming: ondernemingsgegevens, persoonsgegevens
  • Start je onderneming: zakelijke bankrekening, ondernemingsnummer, UNIZO-lidmaatschap

Ons Startersplatform bestaat uit drie onderdelen:

Ondernemingsplan

Een goed doordacht ondernemingsplan is het fundament van je onderneming. Maar wat is nu juist een ondernemingsplan en hoe begin je daaraan? Laat je bij elke stap inspireren door concrete praktijkvoorbeelden, handige tips en video’s.

Video's

De korte, behapbare video’s leren je meer over ondernemen. In meer dan 60 video’s komen alle complexe zaken, zoals het financiële aspect, aan bod. We laten ook experts aan het woord die graag hun kennis met je delen.

Toolkit

 Onze toolkit zit boordenvol ‘gereedschap’ om jou te helpen bij al jouw vragen zoals: hoe zet je je strategie om in een actieplan? Hoe bereikt je aanbod de juiste doelgroep? Staat jouw website wel op punt? Met onze tools timmer je aan het juiste pad richting succes.

Podcasts

Wij verzamelden speciaal voor jou podcastreeksen die de moeite waard zijn om te luisteren.  Elke podcast heeft een eigen insteek, verwacht je aan bakken inspiratie, interessante verhalen, ervaringen en waardevol advies van experten en collega-ondernemers. 

Cursussen

Wij begeleiden je doorheen het aanbod van video's, tools, podcasts en interessante links. Wij zorgen voor de theorie, en nadien is het aan jou om deze opgedane kennis om te zetten in de praktijk.

Zet je idee op papier!

Voor je effectief aan je ondernemingsplan begint, is het aangewezen om al je ideeën - kort en krachtig - op papier te zetten. Het Business Model Canvas helpt jou om dit op een gestructureerde manier te doen. Via deze methodiek krijg je meer inzicht in de fundamenten van je ondernemingsplan.

Business Model Canvas

Meer begeleiding bij jouw ondernemingsplan?

Je hebt nood aan ondersteuning bij het uitschrijven van je ondernemingsplan of aan een objectief klankbord? Dan is traject Starten iets voor jou! Met dit individele begeleidingstraject kan je rekenen op een mix van individuele coaching, advies en workshops. Een UNIZO-adviseur helpt je bij de uitwerking van jouw ondernemingsplan en stelt een plan van aanpak voor. Aan het einde van het traject ontvang je een kwalitatief adviesrapport over de haalbaarheid van jouw plannen.