BEDRIJFSOVERDRACHT

Je wil begeleiding en advies bij de verkoop van jouw zaak? Overnamemarkt en haar partners adviseren jou van bij de start van je bedrijfsoverdracht tot de ‘matching’ van jouw onderneming met een geschikte overnemer. Externe koper of familiaal. Je krijgt van Overnamemarkt en haar partners onafhankelijk en professioneel advies. UNIZO en Overnamemarkt zetten jou op weg naar een geslaagde overname.

Ik wil graag gecontacteerd worden

Traject op maat

Fase 1
Basisanalyse

Fase 1 bestaat uit een intakegesprek, waarbij we jouw verwachtingen en noden bij de geplande bedrijfsoverdracht in kaart brengen. De expert evalueert samen met jou of je zaak overdraagbaar is, je verwachtingen realistisch zijn én haalbaar voor een potentiële koper. Je krijgt dus als ondernemer een inzicht in de verkoopbaarheid van jouw onderneming.

 

Fase 2
Zijn jij en je bedrijf klaar voor de overdracht? 

De overname-experten vullen samen met u de overnamescan® in.

Wat is de waarde van je onderneming?

Aan de hand van de jaarrekeningen (vennootschap) of fiscale aangiftes (eenmanszaak), de toekomstvooruitzichten van jouw bedrijf en de sector stellen de experts een waardering op. 

Wie is de geschikte overnamekandidaat?

Onze experten schrijven het bedrijfsprofiel en de informatiebundel uit. Het (anonieme) bedrijfsprofiel is een gedetailleerde beschrijving van jouw onderneming in combinatie met de relevante kerncijfers, een krachtig beeld en inspirerende titel. 

Overnamemarkt.be

Overnamemarkt.be, een initiatief van UNIZO,  is een open online overnameplatform waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. Naast het ‘matchen’ van beide partijen, wordt veel belang gehecht aan het online ter beschikking stellen van betrouwbare en relevante informatie over  het overnameproces. Er is ook ruimte voor verkoop of verhuur van bedrijfsvastgoed. Ben je van plan om een bestaand bedrijf over te nemen of jouw eigen onderneming over te laten, dan kan je steeds bij  Overnamemarkt.be terecht.

Meer info over Overnamemarkt Ik wil advies op maat

Gratis waarderingstool bedrijfsoverdracht

Voor het berekenen van de waarde van een onderneming bestaan er verschillende waarderingsmethodes. Elke methode zal leiden tot een verschillend resultaat, soms met sterk verschillende uitkomsten. Dat waarderen is immers geen exacte wetenschap. Het is dus interessant om verschillende methodes te combineren. Zo krijg je het ruimste beeld. Dát is wat we jou hier aanbieden: een gratis te gebruiken tool waarmee jij een inschatting kan maken van de waarde van je bedrijf of van een bedrijf dat jij eventueel wil overnemen, volgens verschillende gehanteerde waarderingsmethodes. Meer informatie vind je in dit webinar over de UNIZO Waarderingstool®.

Gebruik de UNIZO Waarderingstool

We werken mee aan de Week van de Bedrijfsoverdracht, een jaarlijks initiatief van de Vlaamse overheid om deze problematiek onder de aandacht te brengen. Al deze activiteiten worden mee ondersteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen.