Overnamecoach zet u op weg naar een geslaagde overname

UNIZO zet u op weg naar een geslaagde overname. Binnen UNIZO worden samen met onze partnerorganisatie Integraal VZW verschillende initiatieven georganiseerd die specifiek gericht zijn op overnemers en overlaters. Samen zetten we u op weg naar een geslaagde overname.

Ons online Overnameplatform “Overnamemarkt.be”

Overnamemarkt.be, een initiatief van UNIZO,  is een open online overnameplatform waar kandidaat-overlaters hun bedrijfsprofiel anoniem kunnen publiceren ten behoeve van kandidaat-overnemers met het oog op een bedrijfsovername. Naast het ‘matchen’ van beide partijen, wordt veel belang gehecht aan het online ter beschikking stellen van betrouwbare en relevante informatie over  het overnameproces. Er is ook ruimte voor verkoop of verhuur van bedrijfsvastgoed. Bent u van plan om een bestaand bedrijf over te nemen of uw eigen onderneming over te laten, dan kan u steeds bij  Overnamemarkt.be terecht. Meer info over Overnamemarkt.

Individuele begeleiding voor uw bedrijfsoverdracht ADVIES OP MAAT VOOR OVERLATERS KLEINE ONDERNEMING

U wenst begeleiding bij de verkoop van uw zaak? 

Overnamemarkt en haar partners adviseren u van bij de start van uw bedrijfsoverdracht tot de ‘matching’ van uw onderneming met een geschikte kandidaat-koper.

Doelgroep : ondernemingen - vennootschap of eenmanszaak - met een verwachte verkoopwaarde beneden € 500.000,-

U krijgt van Overnamemarkt en haar partners onafhankelijk en professioneel advies, bij elke stap neemt u de beslissing voor uw bedrijfsoverdracht.

Voor transacties met een hogere transactiewaarde introduceren wij u graag bij een geschikte overnamebegeleider.

Advies op maat voor overlaters van een kleine onderneming .

Gratis waarderingstool bedrijfsoverdracht

Voor het berekenen van de waarde van een onderneming bestaan er verschillende waarderingsmethodes. Elke methode zal leiden tot een verschillend resultaat, soms met sterk verschillende uitkomsten. Het waarderen is immers geen exacte wetenschap. Het is dus interessant om verschillende methodes te combineren. Zo verkrijgt u het ruimste beeld. Dát is wat we u hier aanbieden. Een gratis te gebruiken tool waarmee u een inschatting kan maken van de waarde van uw bedrijf of van een bedrijf dat u eventueel wil overnemen, volgens verschillende gehanteerde waarderingsmethodes. 
Voor wie is deze tool? Voorlopig enkel voor ondernemingen met een vennootschapsvorm, die minstens 3 jaar een jaarrekening hebben neergelegd..
We werken aan een tool die later ook eenmanszaken moet toelaten de waarde van hun bedrijf in te schatten.

U wil meer informatie over de gehanteerde methodes ?  Lees hier het uitgebreide artikel met het opgenomen  webinar met Professor Laveren (Antwerp Management School, AMS) 

Het webinar werd opgesplitst in diverse delen volgens de diverse waarderingsmethodes en tot slot een demonstratie van het gebruik van de UNIZO Waarderingstool®.

Gebruik de UNIZO Waarderingstool.

Nieuw handboek “Uw zaak overlaten, verkopen of beëindigen”

Met de nieuwe uitgave (200 bladzijden – © mei 2019) willen UNIZO, KBC, Liantis en Integraal VZW jouw heldere antwoorden geven op pertinente vragen zoals: Welke stappen moet je allemaal ondernemen voor een succesvolle overdracht? Hoe maak je jouw zaak klaar voor een optimale (familiale) overname? Hoe zorg je ervoor om jouw handelszaak of jouw vennootschap tegen de juiste prijs over  te laten? Hoe bepaal je de waarde van jouw zaak? Hoeveel belasting moet je betalen bij een verkoop, overdracht of stopzetting? Welke zijn de meest voorkomende overdrachtstechnieken? Welke zijn de juridische aandachtspunten bij een verkoop of overname? Met welke wettelijke regels moet je rekening houden bij de overdracht van personeel? Wat met de overdracht van onroerend goed? Waar kan ik mijn zaak te koop aanbieden? Waar kun je terecht voor verdere begeleiding op uw maat, enz.

Een werkinstrument voor eenieder die betrokken is bij het overnemen of overlaten van een bedrijf.

Kostprijs: UNIZO -leden  genieten een speciale reductie van 20 % op de normale verkooprijs. U betaalt € 28 euro (+ 6 % BTW) in plaats van € 34,95 (+ 6 % BTW) Verzendkosten zijn inbegrepen

Bestel nu en geniet van deze mooie korting!

Bestel het handboek ‘Uw zaak overlaten, verkopen of beëindigen' via online bestelformulier.of stuur een mail aan info@integraalvzw.be

.

Cover Handboek Uw zaak verkopen overlaten of beëindigen (2019)

Meer info over Integraalvzw vindt u hier

UNIZO besteedt extra aandacht naar (kandidaat-)overnemers.
UNIZO organiseert onder meer infosessies, rondetafelgesprekken, workshops en adviesmarkten, doet marktonderzoek en verzorgt de uitgave  van handboeken. Binnen de werking van UNIZO en Integraal wordt ook elk jaar een actieplan uitgetekend in het kader van het overnameproces.

We werken mee aan de Week van de Bedrijfsoverdracht, een jaarlijks initiatief van de Vlaamse overheid om deze problematiek onder de aandacht te brengen. Al deze activiteiten worden mee ondersteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Raadpleeg de activiteitenkalender voor het volledige overzicht. 

Label Week van de bedrijfsoverdracht 2019

 

Activiteiten Overnemen Overlaten 

Klik op onderstaand beeld voor een actueel overzicht met alle activiteiten van Overnamemarkt.be

Activiteitenkalender Overnemen Overlaten Overnamemarkt

Informeer u voor NU én LATER over sleutelthema’s in uw ondernemersloopbaan!

Voor nu? Bent u voldoende op de hoogte van de juridische, fiscale en financiële aspecten die komen kijken bij het overlaten, verkopen of stopzetten van uw zaak of praktijk? Kent u de juiste waarde van uw zaak? Hoe kan u nog (bijkomende) waarde creëren? Wat gaat u doen met uw bedrijfsvastgoed en uw privé-eigendom? (Ver)kopen, (ver)huren, …. .
 
Voor later? Heeft u een goed zicht op uw financieel toekomstplan? Hoe kunt u uw pensioen- & successieplanning op tijd optimaliseren? Wat met de spaarfiscaliteit en uw vermogensplanning op langere termijn, … .

Wil u waardevolle en actuele kennis opdoen, ideeën delen én  tegelijk uw netwerk uitbreiden

In de maand mei 2020 organiseren we op 2 plaatsen in Vlaanderen (te Gent en te Mechelen) een KMO adviesmarkt met als titel ‘Ondernemers op een Kruispunt’.

U krijgt er de unieke gelegenheid tot het inwinnen van individueel advies bij een
35-tal praktijkexperten uit 13 verschillende keuzedisciplines.

Ondernemers op een kruispunt

 

Uw voordeel als UNIZO-lid
UNIZO-leden kunnen bij alle activiteiten van UNIZO rekenen op een fikse korting.

• Contactgegevens
Actua sessies /  Ondernemersfora 50+ / Begeleiding / Bemiddeling
T. 02 21 22 221
Marc Gommers
Marc.gommers@integraalvzw.be

Overnamemarkt.be
02 212 25 82.

0495 59 81 19
Guido Seghers
guido.seghers@overnamemarkt.be

UNIZO Ondernemerslijn - Willebroekkaai 37, 1000 Brussel, tel. 0800 20 750, ondernemerslijn@unizo.be