Tips, advies en steunmaatregelen voor freelancers in coronatijden

Sorry! Toegang tot deze pagina werd voorbehouden aan UNIZO leden.

Welke steunmaatregelen zijn er voor freelancers in coronatijden?

 

Zie jij nog door het bos de bomen? En waar kom jij nu heel concreet wél of niet voor in aanmerking? UNIZO Love to be free zet alles netjes op een rijtje voor jou. Met de nodige tips en handige links voor verdere opvolging.

 

Ontdek hier de steunmaatregelen.

Hoe vang ik annuleringen van opdrachten op een creatieve manier op?

Creativiteit is een van de kerneigenschappen van een freelancer. Dus ook wanneer corona in het land is. Terwijl de regering noodzakelijke, maar drastische maatregelen neemt om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zoeken heel wat freelancers naar een creatieve manier om toch ondernemend te blijven. UNIZO Love to be free helpt een handje en verzamelt tal van nuttige tips.

Check hoe je annuleringen kan opvangen.

Wat als ik ziek of werkonbekwaam ben?

 

Wist je dat je als zelfstandige al vanaf je eerste ziektedag een uitkering kan krijgen van je ziekenfonds? Enkel als je korter dan 8 dagen ziek bent, heb je er geen recht op. Deze en andere tips, handige links en een webinar met expert Frederik Vandermeirsch vind je op deze pagina.

Leer wat je kan doen in geval van ziekte of werkonbekwaamheid

Hoe kan ik me beter verzekeren als freelancer?

Door het betalen van de wettelijke sociale bijdragen heb je als zelfstandige recht op bijvoorbeeld een wettelijk pensioen, tussenkomst bij arbeidsongeschiktheid via de mutualiteit, kinderbijslag en gedeeltelijke terugbetaling van dokterskosten. Helaas bieden deze zaken slechts een beperkte zekerheid. Om hieraan tegemoet te komen kan je als zelfstandige zelf een aantal aanvullende voorzieningen treffen door middel van het Gewaarborgd Inkomen en Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen. Neem dus het heft in eigen handen en zorg voor je aanvullende bescherming!

Lees hoe je beter verzekerd bent!

Je ziet meer als UNIZO lid

Bent u reeds UNIZO-lid? Log dan in met uw UNIZO account. Anderzijds kan je een lidmaatschap aanvragen.