Tips voor (twijfelende) starters in coronatijden

Nu we volop in coronacrisis zitten, ben je plots misschien niet meer zo zeker van je plannen om een eigen zaak te starten. Je worstelt mogelijk met gevoelens van onzekerheid en angst. Begrijpelijk. Nochtans… ondernemen in de toekomst blijft de mooiste opportuniteit! Bovendien is het nu misschien wel hét moment om te gaan ondernemen. Of tenminste om je daarop grondig voor te bereiden.

Overweeg je een eigen onderneming op te starten? Op deze pagina geven we je enkele inspirerende voorbeelden en nuttige tips mee! Succes!

TIP 1 - Laat je inspireren door prille maar vastberaden starters Stephanie en Karolien!

Beide onderneemsters startten in volle coronacrisis hun onderneming op. Beiden konden steunen op een grondige voorbereiding op hun opstart via het coachingstraject Go4Business. Daardoor voelden ze zich stevig genoeg in de schoenen staan om door te zetten. Beide dames zijn nu nog steeds dolenthousiast en vastberaden. De coronacrisis betekende meteen een stevige uitdaging maar hun zin voor creativiteit en hun wendbaarheid, maakt dat ze de crisis het hoofd kunnen bieden. En zelfs veel meer dan dat!

Stephanie Thys had haar onderneming ‘SAPPIG.’ net één week voor de lockdown opgestart. Met haar mobiele juicetruck zou ze verse en gezonde sapjes, smoothies, cocktails en snacks op plantaardige basis aan te bieden op events en festivals.

Door de coronacrisis mocht ze haar foodtrailer niet gebruiken waarop ze haar concept aanpaste en overgeschakelde naar leveringen aan huis. En dat bleek een succes.

Hoe Stephanie het aanpakte en welke tips ze heeft voor starters?

Verneem het van Stephanie zelf!

Ook Karolien Van Bel startte bij het uitbreken van de coronacrisis haar onderneming op. Met Belfinity wil ze andere ondernemingen ontzorgen en helpen evolueren naar een paperless office.

Hoe Karolien met de crisis omging en welke tips ze heeft voor starters, verneem je in onderstaande filmpjes. Je kan hier bovendien ook haar volledige getuigenis lezen.

Ontdek welke concrete tips Karolien wil meegeven aan starters die in de huidige crisisomstandigheden een eigen onderneming willen beginnen.

Begin april startte Karolien haar nieuwe onderneming Belfinity op. Verneem van deze enthousiaste onderneemster hoe dat voor haar verlopen is.

Door de huidige maatregelen is fysiek klantenbezoek momenteel niet mogelijk. Nochtans had Karolien daar erg op gemikt. Verneem hier hoe zij dit aanpakt.

UNIZO Starterstool

TIP 2 - Outsmart the others

Je kan deze periode aangrijpen als opportuniteit om over je idee wat dieper te gaan nadenken. Meer zelfs, het concreet uit te werken. Een eigen onderneming opstarten doe je nl. niet over één nacht ijs. Voorbereiding is essentieel zowel voor de opstart als de doorstart van een onderneming. Wees dus slim en ga nu reeds aan de slag met het uitwerken van je businessplan. Zo sta je straks met voorsprong in de startblokken!

Aan de slag met onze Starterstool!

TIP 3 - Laat je begeleiden!

Neem een UNIZO-coach onder de arm. Hij/zij biedt jou niet alleen een objectieve kijk op je plannen, je coach leert je ook de principes aan om zowel een inhoudelijk als financieel plan uit te werken. Coronacrisis of niet, de basis blijft altijd gelijk en kan voor eender welk idee en op eender welk moment, toegepast worden.

Dus, waarom wachten tot na de crisis? Hoe sneller we opnieuw ondernemend, creatief en ambitieus zijn, hoe sneller we uit de economische crisis geraken.

Schrijf je in voor Go4Business!