Tips voor winkelhiers in tijden van corona

Maak je kenbaar als trotse Winkelhier en laat weten dat je - ook in tijden van corona – (digitaal) bereikbaar bent

Als we consumenten aansporen om te winkelhieren, om lokaal te kopen, is het ook belangrijk om je als winkelhier kenbaar te maken als ondernemer van hier. Als jouw zaak door de maatregelen voor het coronavirus verplicht gesloten is maar je nog wel online verkoopt, maak je dan zeker ook via je website of Facebookpagina kenbaar als trotse Winkelhier. Mensen zoeken vandaag meer dan ooit bewust naar lokale / Belgische spelers en webshops.
 
Hoe je je kenbaar maakt? We geven je graag enkele tips:
  1. Download de Winkelhier-banners e.d. voor je website en sociale media. UNIZO-leden kunnen ook materiaal personaliseren met onze campagne generator.
  2. Je website is de ideale plek om het verhaal achter je zaak te vertellen, jezelf en je team voor te stellen, jouw passie over te brengen, … Gebruik foto’s, video’s, die je ook kan delen via je socialemediakanalen. Het geeft vertrouwen en maakt je herkenbaar als lokale ondernemer van hier.
  3. Consumenten zoeken online naar producten of merken, zorg er dus voor dat de (belangrijkste) producten en merken die je verkoopt op je website staan.
Nog meer tips om de vindbaarheid van je website te optimaliseren? Download hier de UNIZO Snelwijzer ‘Hoe meer omzet halen uit je website?’.
 
Heb je vandaag nog geen webshop, maar wil je ermee starten? Lees hier alles waarmee je rekening moet houden als je vandaag een webshop openhoudt of wil opzetten. 
 
Winkelhier Webinar reeks 2