Uitbreiding systeem flexi-jobs

De overheid voerde de flexi-job in 2015 in. Al wie al ergens vier vijfde werkt, kan onbelast en onbeperkt bijverdienen. Voor de werkgever is de flexi-job een soepele, flexibele én betaalbare manier om in te spelen op pieken. In eerste instantie kon enkel de horeca flexi-jobbers inzetten. Met succes.

Van april tot en met juni 2017 waren er 24 417 flexi-jobbers aan de slag bij werkgevers. Dit leverde 15 miljoen euro op aan RSZ-inkomsten op jobs die vroeger niet bestonden of die in het zwart werden uitbetaald. Wie wil werken, kan werken en wordt daarvoor beloond én bouwt sociale rechten op.

Wat is het 'Recht op Ondernemen'?

De afgelopen maanden moesten jij en talrijke andere ondernemers de activiteiten stopzetten door corona. Ook al was de lockdown nodig, het betekende een harde klap voor de ondernemerswereld. En dat willen we niet nog eens meemaken.

Daarom willen wij het recht op ondernemen opeisen:

  • Het recht op ondernemen is een fundamenteel recht, dat tenvolle gerespecteerd moet worden.
  • We eisen een degelijke coronabestrijding, met testing en tracing, en maatregelen die bewezen doeltreffend zijn. 
  • De overheid moet ondernemers laten ondernemen op een veilige maar ook rendabele manier.
  • We vragen aandacht voor ondernemers. Want ook in 2021 wordt het vechten. En hebben we steun nodig!

 

Zo willen we ons door de crisis werken. Help jij mee om het recht op ondernemen op te eisen? Teken dan hierboven de petitie door ons symbolisch je elleboog te geven, als coronaproof gebaar voor het recht op ondernemen! 

Wat is het resultaat?

Voortaan kunnen ook gepensioneerden een flexi-job opnemen. En ook andere sectoren, zoals slagers of bakkers kunnen van het systeem gebruik maken.