UNIZO Internationaal - Webinars

Hieronder kan je een overzicht vinden van al onze webinars en video's. We moedigen elke ondernemer aan om deze aandachtig te bekijken en eruit te halen wat interessant kan zijn voor zijn/haar onderneming. Aarzel zeker niet om ons te contacteren bij vragen (internationaal@unizo.be). Na 30 seconden vragen we je mailadres en naam, door deze in te vullen ga je akkoord met de algemene voorwaarden en heb je kennis genomen van het privacybeleid van UNIZO. (zie onderaan

De Chinese zakencultuur: training voor Vlaamse ondernemers met blik op China

Maak kennis met de Chinese zakencultuur en achterliggende filosofie gecombineerd met een praktische training door Wim Polet (Chinability); een CleantechRouteChina - webinar gemodereerd door Koen De Ridder, adviseur Internationaal Ondernemen, UNIZO. Een organisatie van Flanders Investment & Trade.

 

Transport & Douane, basisbegrippen bij import en export

Wie buiten de EU aankoopt of verkoopt wil zeker zijn dat de goederen vlot en veilig ter plaatse komen. Niet alleen de juiste keuze van een betrouwbare logistieke partner, maar ook een gedegen kennis van de basisprincipes van douane kan heel wat problemen voorkomen. Om te vermijden dat je goederen wegens een ontbrekend document of stempel vast komen te staan, organiseren wij een infosessie rondom douane en transport.

Internationale ambities post-covid-19

Op dinsdag 27 oktober, tijdens de Online Startersdag van UNIZO (met steun van EFRO), was een tafelgesprek met Vincent Vervenne van Motion Planet te volgen. Zeer inspirerend voor ondernemers die de stap richting het internationaal ondernemen overwegen.

Marokko, sourcing en aankoop als opportuniteit - deel 1

Om onze internationale ondernemers te informeren over aankoop en outsourcing in Marokko, laat UNIZO Internationaal niemand minder dan een topdiplomaat aan het woord. In deze video spreekt Dr. Mohammed Ameur, een voormalig toppoliticus, die van 2007 tot 2012 onder premier Abbas El Fassi Marokkaans Minister was voor de Overzeese Marokkaanse Gemeenschap. Sinds 2016 is Dr. Ameur Marokkaans ambassadeur voor België.

 

Marokko, sourcing en aankoop als opportuniteit - deel 2

Wanneer we spreken over de opportuniteiten voor aankoop en outsourcing in Marokko, dan is er niets beter dan een ervaringsgetuigenis van een Vlaamse ondernemer die het al doet. In deze video komt Ahmed Hilami aan het woord. Ahmed is oprichter en CEO van Flyer, de grootste Belgische online-drukkerij. Ontdek zijn boeiend verhaal in dit interview!

In het spoor van de Nieuwe Zijderoute

Tot voor kort werden goederen van en naar China hoofdzakelijk via lucht- of zeevracht getransporteerd. Transport over zee mag dan misschien goedkoper zijn, het duurt aanzienlijk langer dan via de lucht. Dat laatste is dan wel weer snel, maar ook zeer duur. De Chinese overheid investeerde daarom de afgelopen jaren in een spoorverbinding tussen China en Europa, die we kennen als DE NIEUWE ZIJDEROUTE. Doe jij als importeur of exporteur reeds zaken met China? Of wil je hier graag meer over weten?

Over de grenzen heen.

Op donderdag 4 juni, tijdens de Online Startersdag van UNIZO (met steun van EFRO), was een tafelgesprek met Tanja Werbrouck van CLPT te volgen. Zeer inspirerend voor ondernemers die de stap richting het internationaal ondernemen overwegen.

De vernieuwde Incoterms 2020

De afkorting Incoterms staat voor “International Commercial Terms”. In de Incoterms zijn de rechten en plichten vastgelegd voor de koper en verkoper bij het internationaal transport van goederen.

Op 1 januari 2020 werden belangrijke wijzigingen aangebracht aan de Incoterms. Net omdat de nieuwe Incoterms van groot belang zijn voor onze internationale ondernemers hadden wij in onze studio een expert te gast die over dit onderwerp een uitgebreide toelichting gaf.

Exporteren naar China – de nieuwe Zijderoute

De Chinese overheid investeerde de afgelopen jaren in een spoorverbinding tussen China en Europa, die we kennen als DE NIEUWE ZIJDEROUTE.

Deze nieuwe handelsroute is een extra optie en tegelijk een gulden middenweg tussen lucht- en zeevracht. Benieuwd of het treintransport ook een interessante optie is voor jouw onderneming?

Verken de Baltische tijgers, Estland en Litouwen

Ontdek de handelsopportuniteiten in de Baltische Staten. Ben je benieuwd welke of wil je meer info over hoe je er zaken kan doen?
Volg dan de online infosessie in samenwerking met Flanders Investment & Trade. Hebben we je warm gemaakt om, onder begeleiding van UNIZO en FIT, de Baltische markt concreet te verkennen? Schrijf je dan vandaag nog in!

 

Privacy

Wanneer u uw mailadres en naam invult, gaat u er mee akkoord dat UNIZO deze gegevens overmaakt aan het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, die deze begeleiding financieel ondersteunt, in het kader van rapportering aan deze aanbestedende overheid. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen gebruiken wij deze gegevens ook om u relevante informatie te bezorgen over het aanbod van UNIZO. Deze verwerkingen gebeuren onder de uitsluitende verantwoordelijkheid van UNIZO. U kan ten allen tijde bezwaar maken tegen deze laatste verwerking, via eenvoudig verzoek op onze uitschrijfpagina of via privacy@unizo.be. Alle details over deze verwerkingen en uw rechten vindt u in ons Privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Uitschrijfpagina