UNIZO Internationaal - Webinars

Over de grenzen heen.

Op donderdag 4 juni, tijdens de Online Startersdag van UNIZO (met steun van EFRO), was een tafelgesprek met Tanja Werbrouck van CLPT te volgen. Zeer inspirerend voor ondernemers die de stap richting het internationaal ondernemen overwegen.

De vernieuwde Incoterms 2020

De afkorting Incoterms staat voor “International Commercial Terms”. In de Incoterms zijn de rechten en plichten vastgelegd voor de koper en verkoper bij het internationaal transport van goederen.

Op 1 januari 2020 werden belangrijke wijzigingen aangebracht aan de Incoterms. Net omdat de nieuwe Incoterms van groot belang zijn voor onze internationale ondernemers hadden wij in onze studio een expert te gast die over dit onderwerp een uitgebreide toelichting gaf.

 

 

Exporteren naar China – de nieuwe Zijderoute

De Chinese overheid investeerde de afgelopen jaren in een spoorverbinding tussen China en Europa, die we kennen als DE NIEUWE ZIJDEROUTE.

Deze nieuwe handelsroute is een extra optie en tegelijk een gulden middenweg tussen lucht- en zeevracht. Benieuwd of het treintransport ook een interessante optie is voor jouw onderneming?

Verken de Baltische tijgers, Estland en Litouwen

Ontdek de handelsopportuniteiten in de Baltische Staten. Ben je benieuwd welke of wil je meer info over hoe je er zaken kan doen?
Volg dan de online infosessie in samenwerking met Flanders Investment & Trade. Hebben we je warm gemaakt om, onder begeleiding van UNIZO en FIT, de Baltische markt concreet te verkennen? Schrijf je dan vandaag nog in!