UNIZO-partners ondersteunen ondernemers

Ondernemers dat (brood)nodige beetje zuurstof schenken? Daar zetten ook UNIZO's partners zich voor in.  We lijsten ze voor je op! #SamenTegenCorona #OndernemersTegenCorona

Steunmaatregelen voor jou als zelfstandige met en zonder personeel

Afhankelijk van de situatie waar je je als zelfstandige of werkgever in bevindt, kan je een beroep doen op verschillende steunmaatregelen om de sluiting of het gebrek aan werk op te vangen. Een greep uit het aanbod:

Betalingsuitstel voor je (ondernemings)kredieten en verzekeringen

Wie financieel getroffen is door de coronacrisis kan een betalingsuitstel aanvragen van zijn hypothecaire leningen en ondernemingskredieten. Ondernemers kunnen daarnaast ook een bijkomend krediet met overheidsgarantie aanvragen.  

Bedrijfscontinuïteit dankzij Proximus

Meer info

  Corona-ondersteunende werkgeversinformatie, vraag advies bij VDAB

  Arsenaal aan PMV/z maatregelen ondersteunt bedrijven tegen corona-impact

  • Om de economische impact van het coronavirus op te vangen krijgt de bestaande waarborgregeling bij PMV/z uitbreiding tot eind 2020 voor de financiering van schulden tot 12 maand. Wie gebruik wil maken van een financieringsvraag op basis van de corona-waarborgregeling, moet contact opnemen met de bank of leasingmaatschappij. Zij beslissen na analyse of je financiering in aanmerking komt voor een waarborg.  Ondernemers uit Brussel checken het Brussels Waarborgfonds.
  • Naast maatregelen die aan de liquiditeitsnoden op heel korte termijn tegemoet komen, is er ook behoefte aan financieringsinstrumenten die een financiële buffer op middellange termijn creëren. Daarom is er nu de Corona-lening van PMV/z. Wat die lening precies is en of jij ervoor in aanmerking komt lees je hier.
  • De Vlaamse regering maakte daarnaast 250 miljoen vrij voor de lancering van achtergestelde leningen op 3 jaar. Die kunnen vanaf nu aangevraagd worden via http://www.pmv.eu/nl/achtergestelde-lening-op-drie-jaar-aanvragen. Let wel: omwille van de Europese regelgeving zal PMV starten met de toekenning van achtergestelde leningen op 3 jaar tot € 800.000 euro. Voor leningen boven dat bedrag is PMV nog in overleg met de Europese Commissie. Zodra hierover vanuit Europa bevestiging komt, komen we hier op terug.

  In tijden van onzekerheid staat Worldline klaar voor ondernemers                          

  Om deze crisis het hoofd te bieden treft Worldline volgende maatregelen, die op eenvoudig verzoek beschikbaar zijn:
                                   

  • De mogelijkheid om de betaling uit te stellen tot in juni in geval van problemen in verband met het coronavirus. Meer info op 02 727 88 99. 
  • De mogelijkheid voor handelaars die hun producten en diensten aan hun klanten moeten leveren tijdens de lockdown om voor 3 maanden, en zonder verdere verplichting, kosteloos een betaalterminal te verkrijgen. Meer info op 078 055 029.
  • De optie voor verkopers die een betalingspagina nodig hebben, voor een gratis betalingspagina voor e-commerce services gedurende 3 maanden. Meer info op 078 150 068.
  •  Een speciale korting op een module die aan YOMANI terminal wordt gekoppeld zodat de handelaar het te betalen bedrag kan invoeren zonder de betaalterminal zelf te gebruiken. Hierdoor wordt veiligheid en hygiëne verzekerd ! Voor slechts € 99 kan de handelaar deze module toevoegen aan de betaal terminal. De handelaar krijgt dan een nieuwe Yomani terminal met printer (garantie en allerlaatste software updates inbegrepen). Meer info op 078 05 50 34 of https://mypaymentsolution.be.worldline.com/

  Bij een sterk merk, horen sterke partners. Als grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel is UNIZO de uitgelezen partner voor diverse organisaties en bedrijven. Dagelijks bereiken we een breed ondernemerspubliek, van starter en eenmanszaak over vrije beroeper tot grote kmo die internationaal actief is. Als partner kan je je associëren met de sterke merknaam die UNIZO is. Contacteer ons voor meer informatie.