UNIZO Retail: E-commerce aanbod voor toekomstgerichte winkelhiers

 

 

Starten met online verkopen? Dat doe je met onze Winkelhier Webinars!

Heb je nog geen webshop en wil je starten met online verkopen? Dat kan al heel eenvoudig en snel via je website of Facebookpagina! Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om effectief een eigen webshop te starten? Heb je al een webshop en wil je jouw bestaande shop optimaliseren, meer bezoekers aantrekken en meer verkoop stimuleren? Vraag je je af hoe je de vindbaarheid van jouw website of webshop op het internet kunt vergroten? En hoe je je aanbod succesvol online promoot via sociale media? Tijdens onze Winkelhier Webinars vertellen e-commerce expert Lieven Van de Velde en sociale media experte Nadja Desmet jou wat de concrete mogelijkheden zijn en geven ze praktische tips waarmee je meteen aan de slag kan.

Bekijk de webinars

Niets over het hoofd zien dankzij onze E-commerce Toolbox

Wat de aard van jouw project en jouw persoonlijke achtergrond ook is, je hebt gelijk dat je de mogelijkheid van online verkoop wil onderzoeken. Er liggen immers heel wat kansen open op het internet voor ambitieuze ondernemers. Met onze toolbox 'Start to e-commerce' willen we je alle tools aanreiken om jouw online project doordacht aan te pakken. Zo kan ook jij werk maken van een bloeiende, duurzame en rendabele online onderneming.

Download hem hier

Je webshop juridisch waterdicht dankzij het UNIZO E-Commercelabel

Het is vrijwel onmogelijk om alle wettelijke regels te kennen die van toepassing zijn op de online verkoop aan consumenten. Met het UNIZO E-commercelabel ben jij en je klant gerust dat je webshop betrouwbaar is. Het kwaliteitslabel is enkel beschikbaar voor UNIZO-leden en wordt toegekend na een grondige juridische screening. Je wordt daarbij begeleid tot jouw webwinkel wettelijk helemaal in orde is. Bovendien gebeurt jaarlijks een controle op basis van de toepasselijke en eventueel gewijzigde wetgeving.

Vraag het label aan

Laat je begeleiden door de UNIZO Retail Experten

Vraag je je af op welke manier je best aan e-commerce doet? Je hebt al een webshop en wilt over de grenzen heen gaan verkopen? Je wilt je wel laten begeleiden, maar bent bang voor de factuur? Je kunt een beroep doen op een UNIZO Retail Expert vanaf een halve dag voor €350 (excl. btw). Voor langere trajecten is het mogelijk om KMO Portefeuille aan te vragen.

Maak kennis met de UNIZO Retail Experten

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

Versterk je online aanwezigheid zonder een financiële kater

Met de campagne ‘Het internet. Ook uw zaak.’ willen UNIZO Retail en het Agentschap Innoveren en Ondernemen alle handelaars stimuleren om werk te maken van hun online activiteiten. We zetten je concreet op weg met een overzicht van de mogelijkheden voor jouw zaak en praktische tips. Doe ook zeker de e-scan en ontdek de mogelijkheden van het internet voor jouw zaak en leer welke stappen je nog kunt zetten. Wil je concreet aan de slag met e-commerce? Bereken dan zeker eerst de financiële impact voor uw zaak. Maak gebruik van dit gratis financieel plan om de haalbaarheid te onderzoeken.

Doe de e-scan

Download het financieel model

Verhoogde digitale investeringsaftrek van 13,5% voor webshops

Sinds augustus 2015 kunnen zowel zelfstandigen als kleine vennootschappen genieten van een verhoogde investeringsaftrek van 13,5% voor ‘investeringen in digitale vaste activa dienend voor de integratie en exploitatie van digitale betalings-en factureringssystemen’. Het doel van de maatregel is een toename van investeringen door KMO’s te realiseren in het kader van de digitale evolutie. Daarbij wordt in eerste instantie de overschakeling naar de e-factuur (elektronische factuur) en de aanschaf van een betaalterminal beoogd. Maar ook investeringen voor webshops of een witte kassa (geregistreerd kassasysteem, verplicht in de horeca) komen in aanmerking.

Ontdek alle investeringen die in aanmerking komen

UNIZO-charter voor leveranciers betaalterminals

In het verleden waren er wel eens klachten van ondernemers over de leveranciers van betaalterminals. Die klachten gingen dan vooral over agressieve verkoopstechnieken, ontoereikende technische bijstand, extreem lange looptijden van huurcontracten en een gebrekkige klachtenbehandeling. Om je te helpen een goede leverancier te kiezen, ontwikkelde UNIZO een kwaliteitslabel voor leveranciers die voldoen aan minimumeisen inzake klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Leveranciers die voldoen aan de door UNIZO bepaalde minimumeisen, kun je herkennen aan het 'Erkend Leverancier'-logo. Het certificaat werd ondertussen aan de volgende leveranciers toegekend:

CCV Belgium NV/SA ( lid van CCV Europe)

Ingenico Payment Services

European Merchant Services

Easy Payment Services bvba

We stelden ook een checklist samen waarop je moet letten bij het afsluiten van een contract met een leverancier van betaalterminals.

Lees meer over e-commerce op het UNIZO Kennisnet 

UNIZO Retail - voor winkelhiers

Contactgegevens
T: 0800/20 750 (Ondernemerslijn)
Mail: retail@unizo.be
Facebook: @unizoretail en @winkelhier
Twitter: @unizoretail