UNIZO Retail: E-commerce aanbod voor toekomstgerichte winkelhiers

unizo_winkelhierlied

 

Starten met online verkopen? Dat doe je met onze Winkelhier Webinars!

Heb je nog geen webshop en wil je starten met online verkopen? Dat kan al heel eenvoudig en snel via je website of Facebookpagina! Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om effectief een eigen webshop te starten? Heb je al een webshop en wil je jouw bestaande shop optimaliseren, meer bezoekers aantrekken en meer verkoop stimuleren? Vraag je je af hoe je de vindbaarheid van jouw website of webshop op het internet kunt vergroten? En hoe je je aanbod succesvol online promoot via sociale media? Tijdens onze Winkelhier Webinars vertellen e-commerce expert Lieven Van de Velde en sociale media experte Nadja Desmet jou wat de concrete mogelijkheden zijn en geven ze praktische tips waarmee je meteen aan de slag kan.

Bekijk de webinars

UNIZO-voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners, zoals onder andere 60% korting op nationale en internationale zendingen bij FedEx Express en DHL. 

Ontdek alle UNIZO-ledenvoordelen 

Niets over het hoofd zien dankzij onze E-commerce Toolbox

Wat de aard van jouw project en jouw persoonlijke achtergrond ook is, je hebt gelijk dat je de mogelijkheid van online verkoop wil onderzoeken. Er liggen immers heel wat kansen open op het internet voor ambitieuze ondernemers. Met onze toolbox 'Start to e-commerce' willen we je alle tools aanreiken om jouw online project doordacht aan te pakken. Zo kan ook jij werk maken van een bloeiende, duurzame en rendabele online onderneming.

Download hem hier

UNIZO Retail Rapport e-commerce 2020

UNIZO Retail Rapport 2020: E-commerce bij zelfstandige handelaars

UNIZO onderzoekt jaarlijks het gebruik en het belang van e-commerce als verkoopkanaal door en voor zelfstandigen en kmo-retailers in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Onder e-commerce verstaan we in dit rapport alle manieren waarop goederen via het internet verkocht worden. Als basis voor dit onderzoek werd in oktober 2020 via CheckMarket een online enquête afgenomen bij 1.115 zelfstandigen en kmo’s, actief in de detailhandel (verkoop van goederen aan de consument) geselecteerd op basis van NACEcodes die beginnen met 47. Zowel natuurlijke personen (eenmanszaken) als rechtspersonen (vennootschappen) werden bevraagd.

Download het rapport

Je webshop juridisch waterdicht dankzij het UNIZO E-Commercelabel

Het is vrijwel onmogelijk om alle wettelijke regels te kennen die van toepassing zijn op de online verkoop aan consumenten. Met het UNIZO E-commercelabel ben jij en je klant gerust dat je webshop betrouwbaar is. Het kwaliteitslabel is enkel beschikbaar voor UNIZO-leden en wordt toegekend na een grondige juridische screening. Je wordt daarbij begeleid tot jouw webwinkel wettelijk helemaal in orde is. Bovendien gebeurt jaarlijks een controle op basis van de toepasselijke en eventueel gewijzigde wetgeving.

Vraag het label aan

Individueel begeleidingstraject 'Online verkopen'

UNIZO Retail ontwikkelde n.a.v. de coronacrisis samen met VLAIO een begeleidingstraject voor bestaande handelszaken die concrete stappen willen zetten in e-commerce. Onze ondernemersbegeleiders gaan met jou aan de slag om te bekijken hoe jij van jouw zaak een online succesverhaal kan maken. Welke nieuwe verkoopkanalen kan je aanboren? Hoe kan je je off-en online verkoop meer op elkaar afstemmen? Wat zijn de mogelijkheden van social selling? Hoe zorg je ervoor dat klanten de weg naar je online winkel vinden? Zo ben jij de coronacrisis net iets slimmer af! 

Schrijf je in

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

Versterk je online aanwezigheid zonder een financiële kater

Met de campagne ‘Het internet. Ook uw zaak.’ willen UNIZO Retail en het Agentschap Innoveren en Ondernemen alle handelaars stimuleren om werk te maken van hun online activiteiten. We zetten je concreet op weg met een overzicht van de mogelijkheden voor jouw zaak en praktische tips. Doe ook zeker de e-scan en ontdek de mogelijkheden van het internet voor jouw zaak en leer welke stappen je nog kunt zetten. Wil je concreet aan de slag met e-commerce? Bereken dan zeker eerst de financiële impact voor uw zaak. Maak gebruik van dit gratis financieel plan om de haalbaarheid te onderzoeken.

Doe de e-scan

Download het financieel model

https://www.weekendvandeklant.be/

Herbekijk webinar ‘Mobiel betalen in jouw zaak: de mogelijkheden’

We betalen vandaag massaal mobiel en contactloos. Eva De Mey, Business Developer bij Bancontact Payconiq Company, licht de voordelen toe van mobiel betalen in jouw winkel of webshop. Ze toont de verschillende opties die vandaag op de markt zijn en welke best aansluiten bij jouw zaak.
Bekijk de video

Payconiq aanvaarden in jouw zaak?

Tot eind 2022 verhoogde digitale investeringsaftrek van 25% voor webshops

Sinds augustus 2015 kunnen zowel zelfstandigen als kleine vennootschappen genieten van een verhoogde investeringsaftrek van voor ‘investeringen in digitale vaste activa dienend voor de integratie en exploitatie van digitale betalings-en factureringssystemen’. Tot 31 december 2022 is de investeringsaftrek voor alle investeringen in afschrijfbare activa verhoogd tot 25%. Vanaf 1 januari 2023 valt de investeringsaftrek terug op de standaardpercentages. Voor digitale activa zoals kassasystemen is dat 13.5%. Het doel van de maatregel is een toename van investeringen door KMO’s te realiseren in het kader van de digitale evolutie. Daarbij wordt in eerste instantie de overschakeling naar de e-factuur (elektronische factuur) en de aanschaf van een betaalterminal beoogd. Maar ook investeringen voor webshops of een witte kassa (geregistreerd kassasysteem, verplicht in de horeca) komen in aanmerking.

Ontdek alle investeringen die in aanmerking komen

UNIZO-charter voor leveranciers betaalterminals

In het verleden waren er wel eens klachten van ondernemers over de leveranciers van betaalterminals. Die klachten gingen dan vooral over agressieve verkoopstechnieken, ontoereikende technische bijstand, extreem lange looptijden van huurcontracten en een gebrekkige klachtenbehandeling. Om je te helpen een goede leverancier te kiezen, ontwikkelde UNIZO een kwaliteitslabel voor leveranciers die voldoen aan minimumeisen inzake klantvriendelijkheid, betrouwbaarheid en veiligheid. Leveranciers die voldoen aan de door UNIZO bepaalde minimumeisen, kun je herkennen aan het 'Erkend Leverancier'-logo. Het certificaat werd ondertussen aan de volgende leveranciers toegekend:

CCV Belgium NV/SA ( lid van CCV Europe)

Ingenico Payment Services

European Merchant Services

Easy Payment Services bvba

We stelden ook een checklist samen waarop je moet letten bij het afsluiten van een contract met een leverancier van betaalterminals.

Lees meer over e-commerce op het UNIZO Kennisnet 

UNIZO Retail - voor winkelhiers

Contactgegevens
T: 02 21 22 678 (Ondernemerslijn)
Mail: retail@unizo.be
Facebook: @unizoretail en @winkelhier
Twitter: @unizoretail