UNIZO Retail: Generiek aanbod voor toekomstgerichte winkelhiers

Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.

etalagesticker WinkelhierMet de campagne 'Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.' wil UNIZO zelfstandige ondernemers ondersteunen door hun troeven en meerwaarde in de verf te zetten en door consumenten te sensibiliseren over het belang van lokaal kopen. Want van winkelhieren wordt het ganse land beter.

Ben jij een trotse winkelhier? Maak je dan kenbaar, kleef de etalagesticker op een goed zichtbare plaats, download het digitaal promotiemateriaal en creëer gepersonaliseerde affiches en banners met onze campagne generator. Zo roep je ook jouw klanten op om bewust lokaal te kopen. 

Alle info en promomateriaal op winkelhier.be. Volg ons op Facebook @winkelhier.

 

Eerste Winkelhierdag op zaterdag 21 maart 2020

winkelhierdag_21 maart 2020_UNIZO21 maart zetten we alle winkelhiers in de kijker. We roepen iedereen op om die dag te winkelhieren en geven aandacht aan de voordelen en het belang van lokaal kopen bij ondernemers van hier. Of het nu om een stenen winkel gaat of een online shop.

Maak je kenbaar als winkelhier! Bevestig onze raamsticker op je etalage en download het promomateriaal voor je website en sociale media. Inspiratie nodig? Herbekijk ons webinar en krijg heel wat (communicatie)tips om maximaal je voordeel te halen uit de campagne en de Winkelhierdag.

 

 

 

Weekend van de Klant: hét feestelijke winkelweekend in heel België

logo Weekend van de Klant 2020Sinds 2017 organiseren UNIZO, Comeos en UCM samen Weekend van de Klant, en brachten zo Dag van de Klant en Sunday Shopday samen tot een feestelijk shopweekend in heel België. Tienduizenden winkeliers verwennen hun klanten, zowel de (kleine) zelfstandigen als de (grote) ketens. Vele gemeenten en verenigingen organiseren leuke activiteiten.

Weekend van de Klant draait om de klant. Maar UNIZO, Comeos en UCM willen met deze campagne ook de winkels zelf bedanken en ondersteunen met een brede communicatiecampagne. Het Weekend is de ideale gelegenheid om de fysieke handel in een positief daglicht te stellen. Meedoen is dus de boodschap. Het is bovendien helemaal gratis.

Weekend van de Klant is steeds het weekend waarin de eerste zondag van oktober valt. Het volgende Weekend vindt plaats op 3 en 4 oktober 2020

Alle info en inschrijven op weekendvandeklant.be (inschrijven kan vanaf mei). Volg ons op Facebook @weekendvandeklant. Bekijk hier een PDF iconterugblik op Weekend van de Klant 2019.

Toekomst voor Handel - UNIZO Retail-visie 2020

De werking van UNIZO Retail wordt opgebouwd vanuit het visiedocument ‘Toekomst voor Handel’, een inspirerende visie op de toekomst van de zelfstandige handel in Vlaanderen. We gingen in gesprek en discussie met honderden handelaars, met belangrijke stakeholders, met onderzoekers en trendwatchers. De visie bundelt de uitdagingen waar de zelfstandige detailhandel vandaag voor staat en doet alvast enkele concrete aanbevelingen.

Liever kijken/luisteren dan lezen? Bekijk het webinar 'Hoe wordt u een nieuwe handelaar?'

Laat je begeleiden door de UNIZO Retail Experten

Vraag je je af of je winkel wel voldoet aan de hoge eisen van de hedendaagse consument? Of op welke manier je best aan e-commerce doet? Je hebt al een webshop en wilt over de grenzen heen gaan verkopen? Of overweeg je een tweede zaak te openen en wil je de mogelijkheden aftasten met een pop-upstore? En je wilt je wel laten begeleiden, maar bent bang voor de factuur? Je kunt een beroep doen op een UNIZO Retail Expert vanaf een halve dag voor €350 (excl. btw). Voor langere trajecten is het mogelijk om KMO Portefeuille aan te vragen.

Maak hier kennis met de UNIZO Retail Experten en ontdek wat ze voor jouw winkel kunnen betekenen.

Ontdek alle 1-op-1 begeleidingen van UNIZO

Leer bij op de actuasessies, opleidingen en Ondernemersfora van UNIZO

Soms moet je de deur uit om sterker te staan. De sessies, opleidingen en begeleidingstrajcten van UNIZO zijn een snelle manier om meer te weten over trends uit de sector, nieuwe wetgevingen en nieuwe vormen van ondernemen.

Ontdek alle UNIZO-activiteiten

Ontdek de opleidingen van de UNIZO Ondernemersacademie

Ontdek ons Ondernemersforum: Lerende netwerken voor ambitieuze ondernemers

Inspiratie en tips via de Retail-nieuwsbrief ‘Commerce & E-commerce’

De nieuwbrief ‘Commerce en E-commerce’ biedt UNIZO-leden actief in handel en e-commerce zes keer per jaar een blik op de toekomst, inspirerende getuigenissen, praktische tips en juridisch advies. Met een focus op jou als zelfstandige handelaar en hoe je toegevoegde waarde kunt leveren waarmee je je onderscheidt van de grote offline en online winkels.

Snel up to date via de gratis UNIZO Adviespockets

De UNIZO Adviespockets zijn praktijkgidsen op maat van zelfstandige ondernemers en KMO’s (gratis voor leden, betalend voor niet-leden). Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a. de pockets

Ontdek alle UNIZO Adviespockets

Hulp en advies via de UNIZO Ondernemerslijn, het Kennisnet en onze webinars

Uiteraard kun je voor persoonlijk eerstelijnsadvies te allen tijde terecht bij de UNIZO Ondernemerslijn. Je kunt ook zelf op zoek binnen het UNIZO Kennisnet, zeker in de rubriek "Marketing en verkoop" vind je een schat aan informatie om met kennis van zaken uw handel te drijven: van kennisartikels en webinars, tot enquêtes, snelwijzers, checklists en modelcontracten. Je vindt in ons aanbod voor handel en e-commerce o.a.

Webinars:

UNIZO-voordelen

Als handelaar heb je 101 redenen om te kiezen voor een UNIZO-lidmaatschap. We nemen het op voor jouw rechten en belangen als zelfstandige ondernemer, KMO bedrijfsleider of Vrije Beroeper. Klik hier voor de redenen. Als UNIZO-lid kun je ook gebruik maken van tal van kortingen, aangeboden door onze partners. Ontdek hier het volledige overzicht.

 

Ontdek hier het e-commerce aanbod van UNIZO Retail

 

Contactgegevens 
T: 0800/20 750 (Ondernemerslijn)
Mail: retail@unizo.be
Facebook: www.facebook.com/UNIZORetail
Twitter: www.twitter.com/UNIZORetail

 

logo UNIZO Retail