UNIZO zet ondernemersstempel op regeerakkoord

UNIZO leest in het regeerakkoord heel veel elementen en maatregelen die goed zijn voor ondernemers, uit haar eigen memorandum. "Vooral de bereidheid tot goede samenwerking is betekenisvol" , aldus Danny Van Assche. "Op begrotingsvlak wordt dit regeerakkoord wel een uitdaging. Wie het feest betaalt lijkt minder duidelijk. Daar wachten we vol spanning naar concrete details."
 

Historisch: UNIZO-eis voor gelijk pensioen zelfstandigen komt er!

Er bestaat tot op vandaag nog steeds een verschil in de opbouw van pensioenrechten. Als zelfstandige krijg je voor hetzelfde inkomen maar 69% van het pensioen van een werknemer. Daarom dringt UNIZO al lang aan op een gelijk pensioen: via jaarlijkse berekeningen van onze studiedienst, in overleg met betrokken ministers en via de media  (www.unizo.be/gelijkpensioen). En nu is er eindelijk goed nieuws! Het nieuwe federale regeerakkoord voorziet de gelijkstelling van  de pensioenrechten. En dat is voor jou als zelfstandige meer dan verdiend. UNIZO-gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche reageerde dan ook tevreden in VTM Nieuws

 

Welke ondernemersprioriteiten bevat het regeerakkoord?

Bij een recente bevraging van de UNIZO-ondernemers kwamen drie grote vragen voor de federale regering naar voor: laat ons opnieuw ondernemen in coronatijden, geen verhoging van belastingen en minder administratieve rompslomp

Die drie elementen zitten duidelijk in het regeerakkoord, en dat stemt ons optimistisch. Maar de proof of the pudding is in the eating. Het is onduidelijk hoe de vele ambities gefinancierd zullen moeten worden en dat blijft de basis van alles. 

We zullen dus waakzaam moeten blijven.

 

Lees hier ons volledige persbericht

Maatregelen betreffende de retailsector

Voor ondernemers die actief zijn in de reatilsector worden er ook een aantal maatregelen voorzien die er gekomen zijn onder invloed van UNIZO.  Wij zullen er alvast over waken dat er een correcte uitvoering komt.