Wat zijn onze prioriteiten voor de verkiezingen 2019?

Ben jij klaar om zondag 26 mei naar de stembus te stappen? Of wil je je toch nog wat beter informeren? Op deze pagina vind je onze prioriteiten, het kopstukkendebat waarin onze topman Danny Van Assche die prioriteiten voorlegt aan enkele prominente politici, filmpjes waarin ze vertellen wat hun eerste wapenfeit zal zijn na de verkiezingen... Alles wat je moet weten dus! 

Wie stemt 'ondernemer'? Ontdek het in ons kopstukkendebat!

Zondag 26 mei gaan we onze stem uitbrengen voor Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Maar hoe weet je of de partij of de politicus van jouw keuze rekening houdt met de bekommernissen van ondernemers?

UNIZO-topman Danny Van Assche legde kopstukken van de partijen een aantal prioriteiten uit ons UNIZO-memorandum voor, waar ondernemers van wakker liggen. Hij vroeg aan Wouter Beke (CD&V), Mattias Diependaele (N-VA), Gwendolyn Rutten (Open VLD) Jan Cornillie (Sp.a), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Bjorn Rzoska (Groen) om kleur te bekennen.

Lees hier wat ze te vertellen hebben!

Wat wordt jullie eerste wapenfeit na de verkiezingen?

Wij wilden wel eens weten wat het allereerste wapenfeit van die politici zou zijn als ze verkozen worden. En daar zaten toch enkele verrassingen tussen! Benieuwd naar hun antwoorden? 

Ontdek ze hier!

UNIZO zet de bakens uit

Op 26 mei kiezen we een nieuw Vlaams, Brussels, federaal en Europees parlement. Het zijn belangrijke verkiezingen. Wie de verkiezingen wint, bepaalt het beleid voor de komende jaren op alle niveaus die ertoe dienen.  

Uiteraard willen we dat de politici van morgen rekening houden met wat ondernemers vandaag en in de toekomst bezig houdt. Zoals de verlaging van de loonkost en belasting, minder rompslomp, een degelijke aanpak van het mobiliteitsprobleem en een verbetering van het sociaal statuut. 

Naar goede gewoonte reikt UNIZO de politici via een memorandum hiertoe de nodige recepten aan. In het verleden leidden die al tot successen. Denk maar aan de verlaging van de vennootschapsbelasting naar 20%. Een eis uit ons UNIZO-memorandum van 2014. 

Op alle mogelijke domeinen, van fiscaliteit tot sociale zekerheid, en op alle mogelijke beleidsniveaus formuleert UNIZO concrete ondernemersprioriteiten voor een beter ondernemersklimaat. 9 om precies te zijn. Benieuwd naar onze voorstellen? 

Check ze hier! 

Lees je liever ons memorandum? Klik hier voor: 

Enkele standpunten uitgediept

 

Wat zijn de UNIZO-prioriteiten voor de Europese verkiezingen?

Op 26 mei zijn er niet alleen federale en gewestelijke verkiezingen. We moeten ook naar de stembus voor de Europese verkiezingen.

Wat zijn de prioriteiten voor 2019 voor het Brussels Gewest?

Op 26 mei kiezen we een nieuw Vlaams, Brussels, federaal en Europees parlement. Specifiek voor het Brussels Gewest maakte UNIZO een memorandum.

Check hier de prioriteiten!