Verlengde én nieuwe steunmaatregelen ondernemers geven je houvast!

De federale en de gewestregeringen namen de voorbije dagen opnieuw een aantal coronabeslissingen die ondernemers een hart onder de riem moeten steken. Heel wat van de beslissingen komen recht uit de koker van UNIZO, die met de actie 'Laat onze ondernemers niet los' aandrong om een aantal steunmaatregelen te verlengen. Mét succes dus! Want eerder al verlengde de regering het bankenmoratorium en de Garantieregeling voor overbruggingskredieten. Daar komt nu nog eens een verlenging van het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht en het overbruggingsrecht tot 30 juni bij. Ook roept de regering nieuwe steunmaatregelen in het leven. We zetten alles op een rij! 

Voor alle ondernemers 

De Vlaamse regering besliste om de steunmaatregelen voor alle ondernemers met een handelshuur te versterken en te verlengen.

Sectorspecifieke maatregelen

  • Een vrijstelling van FAVV-heffing voor de horeca
  • Een vermindering van de patronale bijdrage voor de event- en cultuursector.
  • Compensatie voor artiesten die heel wat auteursrechten misten.

Wat vraagt UNIZO nog?

De compensatie voor artiesten is terecht, maar UNIZO blijft hameren op een kwijtschelding van de Unisono-facturen voor sectoren die verplicht gesloten bleven en dus geen noot muziek afspeelden.  Lees er alles over!

Blijf up-to-date!

Op onze coronapagina vind je de meest actuele info over de coronacrisis, zoals de mogelijke steunmaatregelen, welke regels van toepassing zijn... Wij passen onze site voortdurend aan. 

Op naar de coronapagina