11 mrt 2019
Vilvoorde / Netwerkactiviteit

Een belevingswinkel zonder grootse investeringen.

Storytelling & klantenbeleving.

Retailers staan onder druk, dagelijks zijn er nieuwe ontwikkelingen op de markt, de klanten hebben een ware metamorfose ondergaan (en dit is nog niet ten einde), verkopers verkopen geen product meer maar wel oplossingen, inspiratie en beleving. Het vraagt veel energie en creativiteit om hier elke dag opnieuw op in te spelen. En toch zijn er nog zo ongelooflijk veel mogelijkheden om onze klanten tevreden te krijgen, om onze winkels aantrekkelijk en ‘levend’ te maken. En als extra beloning haal je er zelf meer werkplezier uit, en meer omzet.

[ VOOR WIE ]
 

Elke ondernemer of winkelier die niet meer wil wachten om hier op in te spelen. Die vandaag nog actie wil ondernemen en de nodige stappen wil zetten richting een sterke, toekomstgerichte winkel.

[ DOOR WIE ]

Steven Saenensteven

  • Ervaring als PMO trainer in het opleiden en coachen van winkelpersoneel, werkzoekenden en leerkrachten.
  • Werkdomein: Verkoop, klantvriendelijkheid, retail hotspots (actieve en passieve winkelbeleving) en nieuwe technologie in de retail
  • Co-auteur bij Van In voor de uitgave ‘Me & Company’ voor de TSO-richting ‘Verkoop’, 2de & 3de graad

Sessies

Retail Inspiratietrip naar Antwerpen

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het enige en unieke retail inspiratieplatform van de Benelux en ervaar je wat de 'Future Of Shopping' de komende jaren allemaal in petto heeft. In het belevingscentrum retailhub zijn de nieuwste retailtrends & technologische toepassingen samengebracht zoals AR/VR, multisensorische ervaringen, RFID & beacons, 3D bodyscanners, slimme koelkasten & spiegels, gelaatsherkenning, en nog veel meer…Nadien gaan we op retailhunt door de stad en brengen we een bezoek aan heel wat inspirerende handelszaken en ondernemers.

11/03/2019 - 09:00 - 17:00
RetailHotSpots

De bedoeling van deze sessie is om retailers en werknemers meer alert te maken van de invloed van de uitstraling van hun winkel op het koopgedrag van onze klanten. Door een aantal praktische ingrepen in onze manier van werken realiseren we duidelijk een beter gevoel bij de klant en dus ook een meerverkoop. M.a.w. we brengen meer beleving op de vloer zonder dat er investeringen in allerlei technologieën nodig zijn. We beginnen met een kleine update over de klant anno 2019: wie is hij, waarom is en denkt hij zo, en hoe moeten wij hier mee om gaan? Vervolgens werken we met allerlei oefeningen en foto’s het hele HotSpotsverhaal verder af.

18/03/2019 - 19:00 - 23:00
Storytelling

Tijdens deze sessie focussen we op het begrip “Storytelling”. Wat is storytelling en wat kan het betekenen voor ons? Aan de hand van enkele praktische oefeningen vinden we een aantal kernbegrippen die belangrijk zijn voor onze zaak (dit is verschillend voor iedereen) en kunnen we zo zien hoe we onze eigen storytelling kunnen maken en/of verbeteren. Dit gaat o.a. over trots zijn op onze winkel, op ons product en/of op onze manier van werken, ...

25/03/2019 - 19:00 - 23:00
Relevant zijn (en blijven)

Een erg belangrijk begrip als we onze zaak ‘futureproof’ willen maken. Het verschil maken is erg belangrijk geworden in de snel veranderende retailwereld van vandaag. Hoe pakken we dit aan en hoe breng ik deze boodschap over aan mijn klanten? De concurrentie van de ketens en de webwinkels is bikkelhard, reden te meer om ons vooral te concentreren op onze eigen meerwaarde en alzo op onze reden van bestaan.

23/04/2019 - 19:00 - 23:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid
1 x Niet-leden UNIZO: € 460,00 Excl. btw
Totaal: 556,60 EUR incl. btw