Katrien Herdewyn uit Vlaams-Brabant is de UNIZO Starter van het Jaar

Katrien Herdewyn, zaakvoerster van Elegnano uit Wezemaal, is verkozen tot de UNIZO Starter van het Jaar.

UNIZO organiseert de wedstrijd om mensen te stimuleren om een eigen zaak te starten. "Startende ondernemers zijn cruciaal voor de groei van onze economie. Stromen er geen nieuwe ondernemers in, dan voelen we dat meteen in onze economie, onze welvaart en onze samenleving", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. De laatste startercijfers zijn alvast positief. In de eerste 9 maanden van dit jaar waren er 2,4% meer starters in Vlaanderen. Het aantal starters stijgt voor het eerst weer boven het peil van 2011 uit.

Katrien Herdewyn is gedoctoreerd in de nanotechnologie en doet niets liever dan wiskundige raadsels te ontcijferen. Maar tegelijk is ze sinds haar 4 jaar gepassioneerd door schoenen. Als klein meisje zat ze steevast onder tafel om de schoenen van de volwassenen te bestuderen. Nu combineert ze haar wetenschappelijke achtergrond met haar passie. Herdewyn ontwerpt schoenen die door behulp van nanotechnologie volledig vuil- en waterafstotend zijn. Tegelijk is ze voortdurend op zoek naar welke nanotechnologie het comfort van haar schoenen nog kan verbeteren. 

Ze onderneemt naar eigen zeggen uit pure passie. Als Starter van het Jaar wil ze starters en potentiële starters motiveren om erin te (blijven) geloven. “Zowel man als vrouw, je moet gewoon durven uit “je kot” komen. Want als je een eigen onderneming hebt, is er geen glazen plafond. Ik wil jongeren en kinderen ook tonen, dat je in onze maatschappij zelf je pad kan bepalen in het leven en dromen waarmaken, als je durft. Het is niet omdat je voor burgerlijk ingenieur studeert, dat je geen toekomst kan creëren voor jezelf in de modesector”, aldus Katrien Herdewyn. Ze overtuigde de jury omwille van haar doordachte strategie, haar stevig businessplan en de passie die ze als onderneemster uitstraalt.

Herdewyn verkoopt haar schoenen via verschillende kanalen: een webshop, vaste verkooppunten en pop-up stores.

www.elegnano.com

 

Meer over: Starten