UNIZO Dag van de Ondernemer

Positief nieuws op deze tweede UNIZO Dag van de Ondernemer!

Het aantal starters in Vlaanderen steeg tijdens de eerste negen maanden van dit jaar met 2,4%. Dat blijkt uit cijfers van het informatiebureau Graydon in samenwerking met UNIZO. 33.201 ondernemers openden de voorbije maanden hun eigen zaak. Daarmee stijgt het aantal starters voor het eerst in jaren boven het peil van 2011 uit (32.846).

"We hebben ondernemers nodig. Om te zorgen voor jobs, voor onze welvaart. Onze economie zou gewoon niet draaien zonder ondernemers. Dat weer meer mensen de stap durven zetten naar ondernemerschap, is positief", zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Net omdat dat belang van ondernemers te weinig onder de aandacht komt, organiseert UNIZO elk jaar op de derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. Niet toevallig, want elke derde week van november vindt de 'Global Entrepreneurship Week' plaats. Een week waarop wereldwijd campagne wordt gevoerd om ondernemerschap te promoten.

Op de UNIZO Dag van de Ondernemer lopen tal van politici stage bij ondernemers, kandidaat-ondernemers kunnen via de Ondernemerstest hun ondernemerskwaliteiten testen, doorheen Vlaanderen toert de Meest Ondernemende Bus en de Dag wordt afgesloten met een feest. Want dit moet de Dag van de Ondernemer zijn. Een feest voor het ondernemerschap. Een dag waarop ondernemers positief in beeld komen en terecht in de bloemetjes worden gezet.

UNIZO ontwikkelde ook een speciale Infografiek "Dit is ondernemen in België in 2015”, om het ondernemerschap in ons land nog eens extra in de verf te zetten.