Vlaams-Brabantse politici gaan in persoonlijk gesprek met ondernemers op Dag van de Ondernemer

 

Vrijdag 20 november is het de Dag van de Ondernemer. Op die dag vraagt UNIZO extra aandacht voor de ondernemer. Naar aanloop van die dag brengen ministers en parlementsleden online bezoeken aan ondernemers, om te luisteren naar hun noden en verzuchtingen. Dinsdag bracht Staatssecretaris Eva De Bleeker een bezoek aan het Opwijkse eventbureau Double MP, vanochtend ontving de Leuvense “KMO van het Jaar” Comate Vlaams parlementslid Karin Brouwers en vrijdag gaat Els Van Hoof op virtueel bezoek bij de Compost Bag Company uit Herent, Piet de Bruyn bij Glas Vandoren uit Rotselaar en Minister Benjamin Dalle bij Bonka Circus uit Leuven. In een informele en vertrouwelijke setting vertellen ondernemers hun verhaal, en maken ze politici bewust van hoe het ondernemerschap er in deze uitzonderlijke tijden aan toe gaat.

Elke Tielemans, UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel: “Dit jaar is meer dan ooit duidelijk geworden dat ondernemers een onmisbare schakel zijn in onze maatschappij en wat een leegte ze nalaten wanneer ze op quasi non-actief worden gezet. Ondernemers worden vandaag tot het uiterste gedwongen. Economisch, maar ook mentaal. Ze zetten alles op alles om de crisis door te komen, gaan creatief aan de slag en benutten de opportuniteiten die zich voordoen. Net omdat ondernemers ondernemen en niet ondergaan.”

Hart onder de riem

Met de Dag van de Ondernemer wil UNIZO ondernemers op alle mogelijke manieren een hart onder de riem steken en hen op het podium zetten dat ze verdienen. De hele week lang zijn er webinars over diverse thema’s (ondernemen in de toekomst, marketing, duurzaam ondernemen, …) om ondernemers de kans te geven te groeien. Daarnaast rolde UNIZO een grote mediacampagne uit, met oa. een hele week lang getuigenissen van ondernemers op Radio 2. Verschillende lokale UNIZO – afdelingen organiseerden daarnaast inspiratiesessies rond actuele thema’s, gaande van ‘Hoe zet ik een webshop op’, tot ‘Nooit meer omzetverlies’ en ‘Hoe maak ik mijn bedrijf weerbaarder tegen crisissen’.

Contact: communicatieverantwoordelijke a.i. Lena Laurent - 0472 63 54 93 | Lena.Laurent@unizo.be

Meer over: dagvandeondernemer, dagvdondernemer