01 okt 2019
Leuven / Cursus

Ondernemersforum | COPYWRITING & CONTENT MARKETING voor zelfstandigen en kmo’s

Commerciële verkooppraatjes en push marketing zijn helemaal passé. Anno 2019 zoeken klanten en prospects online naar de juiste informatie, producten of diensten. Je moet dus A) online gevonden worden, B) geloofwaardigheid uitstralen en C) bezoekers aanzetten tot actie.

Slimme copywriting is het codewoord, content marketing is het geheim, Google en sociale media zijn dé sleutels om uw digitale deuren wijd open te zetten.

Onze missie? We combineren theorie met praktijkgerichte oefeningen en taken zodat je op het einde van de sessies alles in handen hebt om je eigen content marketing te structureren, uit te schrijven en te delen met je doelpubliek. Check!

[ DOOR WIE ]

Petra Meeus is Copywriter, Strategisch Communicatie Expert en Content Marketing Specialist. Ze is zaakvoerder van Billycom. Samen met haar medewerkers scant zjouw bedrijfs-DNA, luistert, denkt mee, stretcht ideeën en inspireert. Ze zetten samen met jou de lijnen uit van communicatieprojecten die nodig zijn voor je onderneming: van websites tot presentaties, van nieuwsbrieven tot persteksten, van blogs tot social media. Billycom maakt een content marketing plan, zet acties op om jouw bedrijf beter te profileren in de markt en een klik te maken met jouw consumenten en klanten! 

[ PROGRAMMA ]

19u00 - 20u00     Walking dinner & netwerken

20u00 - 22u30     Opleiding

22u30 - 23u00     Afterdrink

Sessies

Content marketing: The Basics

Theorie:

* Begrippen verklaren: SEO, SEA, SEM, content marketing, social media, lead generation, SEO copywriting, e-mail marketing

* Wat is why, doelgroep, bedrijfsdoelstelling

 

Oefening:

* afbeelding tonen – opzoeken in Google – hoeveel hits krijg je en wat zoek je

* personas/doelgroepen

* wat is er van mij online al te vinden op mijn website en erbuiten (social media, linkbuilding, hoe wordt er over mijn bedrijf gesproken (Google Alert)

 

01/10/2019 - 19:00 - 23:00
Content marketing : toegepast

Theorie:

* Strategie, planning om website verder te voeden en online naamsbekendheid te promoten

* Blogs, landingspagina’s, mailingen, e-books, …

* Monitoring & analytics

 

Oefening:

* Voor meerdere kanalen een content planning maken voor 1 week

 

08/10/2019 - 19:00 - 23:00
SEO Copywriting: praktische handleiding

Theorie:

* Wat is SEO copywriting (hoe zoeken mensen naar info, korte en lange zoektermen)

* Opbouw website (welke pagina’s)

* Starten met schrijven (structuur pagina, call to action, meta, alt tags, hoeveel woorden per pagina/meta, één pagina per zoekterm, waar zet je zoekterm,…)

 

Oefening:

* Homepagina of werkwijze uitschrijven

 

15/10/2019 - 19:00 - 23:00
Gebruik van social media

Theorie:

* Overzicht bekende kanalen (doelstelling, doelpubliek)

* Facebook, LinkedIn, Instagram, Youtube

*Tools: Canva, fotobibliotheken

 

Oefening:

* Maak een postje en pas aan elk kanaal aan: plan in

 

22/10/2019 - 19:00 - 23:00

Ja, ik schrijf me in! Hierbij mijn contactgegevens.

Contactgegevens

bv. 0123.456.789
Volgorde
bv. 011404354
EUR
Volgorde
De gegevens die u invult heeft UNIZO nodig om de overeenkomst te kunnen uitvoeren. Vanuit het gerechtvaardigd belang om te ondernemen worden deze gegevens ook doorgegeven aan onze commerciële partners en gebruikt voor automatische verwerkingen (o.a.) profilering om u gerichte informatie en aanbiedingen te kunnen toesturen. Alle details over deze verwerking en uw rechten vindt u in ons privacybeleid.
Algemene voorwaarden | Privacybeleid

Bij annulering binnen de 15 kalenderdagen voor de aanvangsdatum van de opleiding is de overeengekomen prijs geheel verschuldigd. U mag altijd een collega in uw plaats laten deelnemen. Bij eerdere annulering is steeds 10% van de overeengekomen prijs verschuldigd. Elke annulering dient via email (ondernemersforum@unizo.be) of aangetekend schrijven (Ondernemersforum, Willebroekkaai 37, 1000 Brussel) te worden bezorgd. Een UNIZO OndernemersForum komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.
1 x Niet-leden: 460,00 € Excl. btw
Totaal: 556,60 EUR incl. btw