01 sep 2020
Aarschot / Cursus

Ondernemersforum | Innoveren en evolueren op maat van je retailzaak

Voel je als ondernemer in retail of detailhandel concurrentie van webshops? Heb je zin om stevig in te zetten op de eigenheid en toekomst van je zaak? Kristel Vanderlinden kent de retailwereld door en door. In dit ondernemersforum toont ze aan dat innoveren allesbehalve complex is. Je krijgt concrete en slimme tips om je retailconcept te versterken. Handig én verrijkend!

[ DOOR WIE ] Merkstrateeg Kristel Vanderlinden kan rekenen op meer dan 20 jaar ervaring in merkpositionering en trendwatching. Ze heeft een neus voor binnen- én buitenlandse trends en volgt de evoluties in retail op de voet. Ze deelt haar kennis over voeding en drank, mode, design en luxe tijdens trendsessies en presentaties, retailtours in Amsterdam en Londen en op retailcongressen en bedrijfsevents. Kristel is medeoprichter van The future Lab Spectra, dat bedrijven helpt zichzelf schrap te zetten voor de toekomst. Ze informeert en inspireert hen vanuit markttrends en consumentengedrag. Dankzij een verfrissende begeleiding tilt ze hen naar een hoger niveau.

[ VOOR WIE ] Deze lessenreeks richt zich tot diverse profielen in de retailsector. Van kledingontwerpster, over B&B-uitbater, tot kunsthandelaar. Kristel vertelt je met veel passie en plezier over de toekomstige uitdagingen waar je als ondernemer voorstaat. Aan de hand van een portie theorie en tal van praktijkvoorbeelden, ontdek je hoe jouw retailconcept kan innoveren.

[ PROGRAMMA ]

19u00 Kennismaking tijdens een walkingdinner
20u00 Interactieve workshop ‘Innoveren en evolueren op maat van je retailbedrijf’
22u30 Nabespreking met een drankje
 

!!! De concrete data voor dit ondernemersforum worden vastgelegd van zodra er meer duidelijkheid is over de duur van de coronamaatregelen. Schrijf je nu al in zodat we je op de hoogte kunnen houden van de planning !!!

Sessies

Sessie 1: De kracht van trends, vandaag en morgen

Trends komen en gaan, maar hoe ga je er als retailer mee aan de slag? De eerste sessie geeft je inzicht in het gedrag van consumenten. Gedrag dat steeds verandert, maar waar je ook patronen in herkent. Je krijgt een beter beeld van wat je als retailer te wachten staat in de toekomst. Retail 3.0? Kristel bereidt je optimaal voor. Verhelderende inzichten en voorspellingen over je klanten, technologie en de maatschappij, dé basis voor jouw retailconcept.

01/09/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 2: Creatieve inspiratie op verplaatsing

Voor de tweede sessie trekken we naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam om retail te bekijken, bewonderen en bestuderen. Kristel wijst je de weg naar traditionele en vooruitstrevende retailconcepten. We analyseren niet alleen het uitgangspunt van deze retailpioniers, maar we hebben ook aandacht voor hun doelgroepbenadering. Je maakt vanop de eerste rij kennis met nieuwe trends in inrichting, doelgroepbepaling, merchandising en marketing.

Vervoer en fietshuur inbegrepen. De inspiratietrip zal een volledige dag duren.

01/09/2020 - 08:00 - 19:00
Sessie 3: Een klantervaring die indruk nalaat

Het verschil maken in de markt met je retailconcept, dat doe je door stevig in te zetten op de klantbeleving. Kristel heeft het over klantbehoeften, -drijfveren en -wensen. Waar start een klantervaring en waarom haken sommigen onderweg af? Deze derde sessie toont je het belang van een totaalervaring en haar afzonderlijke touch points. Tijdrovend? Absoluut niet. Kristel zet je op weg met efficiënte tips.

01/09/2020 - 19:00 - 22:30
Sessie 4: Meer verkopen dankzij de combinatie offline en online

Anno 2020 geven social media, websites, blogs, webshops, … consumenten een ruime waaier aan inspiratie, antwoorden en aanbod. Geen ambitie om een webshop te lanceren? Geen probleem. Gedurende deze slotsessie gaan we phygital, oftewel timmeren we aan de lijm tussen fysieke en digitale kanalen. Je krijgt helder advies om van jouw winkelconcept geen tussenstation maar een eindhalte te maken. We zetten de eerste stap richting je overkoepelende retailbeleving die aantrekt, overtuigt en converteert.

01/09/2020 - 19:00 - 22:30
Prijzen
  • Niet-leden: 520,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 420,00 EUR Excl. btw