14 sep 2021
/ Cursus

Ondernemersforum: Canva, dé tool voor al jouw creatieve ideeën!

Ken jij dit gevoel? Je wilt graag je sociale media naar een hoger niveau tillen maar je weet niet goed hoe je hieraan moet beginnen. Investeren in een duur marketingbureau zie je ook niet zitten. Je wilt graag zelf de controle blijven behouden en tijd besparen. Dat kan, met Canva!

Canva is een online grafisch ontwerpplatform waar je zelf aan de slag kan gaan met het ontwerpen van flyers, visitekaartjes, logo's, presentaties, social media posts en noem maar op. Canva biedt gebruikers de mogelijkheid om elk idee gemakkelijk en snel om te zetten in krachtige en verbluffende ontwerpen. Kortom: met Canva kan iedereen professionele ontwerpen maken. Geen kennis van dure programma’s zoals Photoshop en Indesign? Geen zorgen, Canva to the rescue!

We zetten je op weg in deze praktische opleiding vol concrete oefeningen.  
Leer hoe je kleuren, lettertypes, foto’s en leuke (gratis) iconen samenvoegt tot een verbluffend resultaat

[ VOOR WIE ]

Dit traject is er voor elke ondernemer die graag leuke en creatieve designs wil maken in een beperkte tijd en zonder voorkennis van een grafisch programma.

[ DOOR WIE ]

Veroniek Jacobs van The art of Growing en haar team loodsen jou door dit traject. 

Sessies

Sessie 1: Canva verkennen

Voor sommigen van jullie is Canva nog helemaal nieuw, daarom geven wij  jullie een introductie. Alles wat je nodig hebt om aan de slag te kunnen gaan, wordt hier toegelicht. Samen verkennen we de homepage en maken we stap voor stap kennis met de editor. We maken jullie klaar om te ontwerpen!

  • Wat is Canva?
  • Met welke accounts kan ik het koppelen? 
  • Hoe gebruik ik het?  
  • Wat is het verschil tussen een gratis en betalend account?
14/09/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 2: Zelf creatieve ontwerpen maken

In deze sessie is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Je ontwerpt zelf een social media post naar keuze. Hier leren we werken met sjablonen, elementen en verborgen trucjes die te vinden zijn in Canva. Om ervoor te zorgen dat de huisstijl doorgetrokken wordt op alle kanalen, nemen we de omslagfoto’s onder handen. Zo creëren we een consistente look en feel doorheen alle kanalen.

21/09/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 3: Video is HOT!

Wist je dat je in Canva ook aan de slag kan gaan met video’s? Hier heb je helemaal geen ingewikkelde videobewerking software voor nodig. In deze sessie laten we je zien hoe je van jouw product/dienst een leuke opvallende video maakt waarmee je direct de aandacht trekt bij jouw volgers. 

28/09/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 4: E-book of brochure? Maak je helemaal zelf!

Veel ondernemers zitten met de vraag: “Hoe breng ik interessante content over mijn dienst/product en hoe kan ik hier leads mee verzamelen?” Een E-book is hier het perfecte middel voor. Ook dat kan je via Canva zeer vlot zelf in elkaar steken. In deze sessie maken we samen een E-book of brochure op. We geven tips en tricks mee die zullen helpen in het opmaken van deze documenten.

05/10/2021 - 19:00 - 22:30
Sessie 5: Presentaties hoeven niet saai te zijn.

Presentaties opmaken in Powerpoint is verleden tijd. Met Canva maak je niet alleen originele presentaties, je leert ook tal van nieuwe manieren kennen om te presenteren. Zoals live een webinar geven of je presentaties opnemen terwijl jij jouw uitleg doet. Jouw presentaties gaan er na vandaag nooit meer hetzelfde uitzien! In deze sessie leren we werken met presentaties en laten we alle trucjes zien die te maken hebben met presenteren.

12/10/2021 - 19:00 - 22:30
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw