16 jul 2020
/ Cursus

Ondernemersforum goes Online: Coronaproof ondernemen, communiceren en connecteren

Het coronavirus stuurde niet alleen ons woon- en werkritme, maar ook de ondernemingswereld flink in de war. Een 360° switch die bedrijven vandaag voor heel wat nieuwe uitdagingen stelt! Hoe connecteer je met je doelpubliek? En welke online en offline kanalen zet je hiervoor het best in? Communicatiestrateeg Kristof De Roeck van All Colors of Communication deelt straffe tips die je merkverhaal, awareness en sales boosten.

[ DOOR WIE ] Kristof De Roeck, managing director van communicatiebureau All Colors of Communication, is koploper in strategische communicatie. Met een ruime expertise in public relations, (digitale) marketing, branding en content communicatie ondersteunt en begeleidt Kristof bedrijven die willen groeien, bloeien en bruisen. Een ambitieuze missie die hij met veel passie waarmaakt, want Kristof werd in 2019 door Unizo verkozen als ‘Beloftevolle kmo van het jaar’.

[ VOOR WIE ] Thuiswerken, online vergaderen, je bedrijfsdeuren deels of volledig moeten sluiten, … Een zaak runnen in coronatijden is allesbehalve evident. Deze strategische en praktijkgerichte lessenreeks is gericht op ondernemers die hun zaak stevig op de rails willen zetten, zowel tijdens als na corona. Samen met Kristof ontdek je hoe je een communicatieplan opstelt dat naadloos aansluit bij je bedrijfs-DNA en ondernemingsdoelstellingen.

[ PROGRAMMA ]Vier interactieve webinars, met persoonlijke begeleiding doorheen het traject: bespreken van opdrachten, beantwoorden van vragen, delen van nuttige links...

Om de persoonlijke begeleiding en het uitwisselen van ideeën en ervaringen tussen de deelnemers op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen, beperken we het aantal deelnemers voor het traject.

Na de coronacrisis, wanneer het kan en mag, organsiseren we een netwerkavond om de deelnemers te laten genieten van een hapje en een drankje en van elkaars levendige gezelschap!

[ EXTRAATJE ] Bovenop dit online groepstraject krijg je een gratis individueel online adviesgesprek met één van onze ondernemerscoaches. Je krijgt een concreet antwoord op een persoonlijke post-corona uitdaging.

Sessies

Webinar 1: Dynamisch ondernemen in tijden van corona

Tijdens deze algemene inleiding zoomen we in op de uitdagingen die het post-coronatijdperk in petto heeft. Niet alleen de manier van ondernemen, maar ook het kooppatroon van mensen en bedrijven is volop in beweging. Hoe kan je als bedrijf je  communicatie hierop aanpassen? Heb je morgen nog dezelfde doelgroep als vandaag? En via welke kanalen kan je je klanten vlot bereiken? Deze eerste sessie biedt een houvast en enkele voorzichtige voorspellingen over hoe de wereld er binnenkort zal uitzien. 

16/07/2020 - 19:00 - 21:00
Webinar 2: Je bedrijf online en offline in de kijker

In de tweede sessie leer je hoe je via (sociale) media je bedrijf sterk in de kijker zet. Hoe geef je jouw merkverhaal nét dat tikkeltje extra waardoor je nog beter in het oog springt van je doelpubliek? En hoe maak je het verschil met concullega’s in binnen- en buitenland? Door te focussen op je huidige en toekomstige bedrijfskoers, leer je hoe je de relatie met de media, klanten en prospecten kan optimaliseren. 

23/07/2020 - 19:00 - 21:00
Webinar 3: Boost je bedrijf met een digital deep dive

De toekomst is digitaal, zeker nu we in coronatijden steeds meer vanop afstand werken, communiceren en consumeren. Een straffe digitale strategie mag dan niet ontbreken! In de derde sessie duiken we het digitale landschap in. Welk kanaal zet je in op welk moment? Hoe optimaliseer je advertentiecampagnes? En hoe meet je het succes van een webshop? Samen analyseren we hoe je met je online aanwezigheid nieuwe klanten aantrekt en omzet genereert, zowel b2b als b2c.  

18/08/2020 - 19:00 - 21:00
Webinar 4: Traditionele marketing onder de loep

Is advertising helemaal dood? Moet ik morgen nog deelnemen aan een beurs? En wat met een direct mailing? In de laatste sessie focussen we op diverse aspecten van traditionele marketing. Vanuit diverse invalshoeken geven we je handige tools om de ideale communicatiemix samen te stellen die zowel uitblinkt in awareness als in sales. Een sterke afsluiter van een boeiend en veelzijdig opleidingstraject!

 

25/08/2020 - 19:00 - 21:00
Prijzen
  • Niet-leden: 150,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 100,00 EUR Excl. btw