01 dec 2020
Vilvoorde / Actuasessie / KMO

Groeitafels | Traject voor KMO-bedrijfsleiders die willen groeien

Herken je het gevoel van een jongleur die alle bordjes in de lucht moet zien te houden? Bij elke jaarafsluiting, aanwerving, investering verhoogt de druk. Dat hoort natuurlijk onvermijdelijk bij groeien. Wat ervaar je kan je eraan doen  Geen reden tot paniek, maar wel tot nadenken. Als deze obstakels komen aanbod in die netwerk voor zaakvoerder/bedrijfsleiders met groeiambities.

  • Tijdens elke Groeitafel belichten we telkens een ander aspect van de bedrijfsvoering, onder begeleiding van een ervaren expert. Die experten zijn zelf ondernemer en delen graag hun ervaringen met de deelnemers van dit netwerk.
  • De eerste Groeitafel start op dinsdag 1 december 2020 bij 'Brasserie Taste' in Vilvoorde, centraal gelegen in onze provincie.
  • De andere sessies (die samen met de deelnemers ingepland worden) vinden plaats in wijndomeinen die Vlaams-Brabant rijk zijn (Wijnkasteel Vandeurzen Linden, Wijndomein Hagelander en/of Wijndomein Petrushoeve Aarschot). De laatste sessie zal doorgaan bij Borginsole in Rotselaar.
  • Bij elke groeitafel word je ontvangen met een lunch, gevolgd door een sessie. We sluiten af met een netwerkdrink en wijnproeverij.

Met de steun van:

Sessies

Groeitafel 1 | Kennismaking

We brengen de uitdagingen & verwachtingen van het groepje ondernemers in kaart, van waaruit we de volgende sessies laten groeien. Tijdens deze sessie leer je je collega’s-ondernemers beter kennen.

Inspirator: Birte Kooken – ReBoot

01/12/2020 - 12:00 - 17:00
Groeitafel 2 l Post-Corona Trendmarketing – Wat werkt vandaag ... en in de toekomst?

Hoe doe je in 2020 aan succesvolle on- & offline marketing? De shock die wee doormaakten heeft diepe sporen nagelaten en heeft ons doen nadenken. De toekomst is altijd onzeker maar mocht je ze kunnen voorspellen was het niet zo boeiend meer. Carlo deelt graag zijn inzichten en eigen ervaringen als ondernemer en marketingstrateeg.  Krijg inzichten, tips en toepassingen voor je marketing & strategie.

Expert: Carlo Van Tichelen – Zaakvoerder & Marketingstrateeg Phobos & Actor

Groeitafel 3 l Personeelsbeleid - Naar een winnende bedrijfscultuur

Een motiverend personeelsbeleid als essentieel onderdeel van de bedrijfscultuur. Hoe houd je talent in je bedrijf? (bedrijfscultuur) Hoe installeer je accountability in je bedrijf (evaluatie, overlegstructuren, systemen en procedures) Een “must hear” voor elke zaakvoerder/bedrijfsleider die wil groeien met personeel.

Expert: Andy Coomans (ondernemer, spreker en auteur) (winnaar UNIZO prijs 'Dag van de Medewerker' 2019) (Founder nmg nv)

Groeitafel 4 l Financieel Management - Hoe krijg ik meer inzicht in mijn cijfers?

Het is belangrijk om een goed zicht te hebben op je cijfers, een gezonde cashfow te bewaken en op tijd na te denken over het financieren van nieuwe investeringen. Tijdens deze sessie bespreken we de voornaamste ratio’s: liquiditeit, rentabiliteit en solvabiliteit. En interpretaties voor eigen vennootschap.

Expert: Caroline Mannaerts – Expertondersteuner KBC

Je financieel plan was waterdicht. Tot Corona voor de deur stond. Gelukkig kwamen er passende maatregelen om bedrijven op korte termijn te ondersteunen. Maar wat met je groeiambities ? PMV-z licht alvast haar aanbod voor groei-kmo’s toe en gaat dieper in op de extra ondersteuning die zij bieden.

Expert: Alex De Ridder, Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV-z)

Groeitafel 5 l Innovatie & groeisubsidies

In een snel veranderend ondernemerslandschap is het belangrijk om vooruit te denken en zo het verschil te kunnen blijven maken. Innovatie blijft een belangrijk thema in onze economie. Innovatie kan productmatig zijn, maar eveneens in processen en diensten dient men aan te passen aan nieuwe “noden”. Welke handvaten zijn er om hier zelf mee aan de slag te gaan?

Paul Borgions en Gratienne Sioncke van Borginsole getuigen over hoe zijn met innovatie omgaan en hoe ze daarvoor beroep hebben gedaan op het netwerk van team bedrijfstrajecten VLAIO.

Expert: Paul en Gratienne Borgions (Borginsole) & Bas Sturm (Team Bedrijfstrajecten VLAIO)

Prijzen
  • Niet-leden: 825,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 625,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO KMO-netwerk-leden: 600,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO bestuurders: 600,00 EUR Excl. btw