28 sep 2021
/ Online activiteit

Webinar: Toegang tot grondstoffen en jouw businessmodel. Hoe pak je dit aan?

Onze welvaart is gebouwd op een vlotte en vrijwel onbeperkte toegang tot grondstoffen en materialen. Deze toegang wordt alsmaar moeilijker, door schaarste aan grondstoffen en de enorme impact van materialen op het milieu. De ciculaire economie wil de waarde van grondstoffen in de economie houden, niet alleen door recyclage, maar veel meer nog door andere businessmodellen waarin diensten in plaats van producten worden verkocht, en waarin gedeeld en hersteld wordt. De circulaire economie belooft een nieuwe economie, zonder verdere uitputting van grondstoffen en milieu.

Maar hoe kan zo’n circulaire economie er uitzien voor jouw bedrijf? Hoe kan jij de schaarste aan grondstoffen en stijgende prijs meenemen in jouw businessmodel?

Professor Karel Van Acker vertelt jou graag meer over het tekort aan grondstoffen, hoe je dit kan meenemen in jouw businessmodel en de impact van deze strategieën op het milieu. 

Karel Van Acker is professor circulaire economie bij de faculteit Ingenieurswetenschappen en de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen, Centrum voor Economie en Duurzaam Ondernemen (CEDON), KU Leuven. Hij leidt het steunpunt beleidsrelevant onderzoek Circulaire Economie voor de Vlaamse Overheid. Zijn onderzoek gaat over duurzaamheidsevaluaties van materialen en materiaalkringlopen, en over het ontwikkelen van strategieën voor het realiseren van de circulaire economie. De relatie van materialen tot een duurzame maatschappij vormt een rode draad doorheen zijn activiteiten. 

Deze lezing gaat online door tijdens het middaguur. Zo kan je als ondernemer lunchen én bijleren.

 

 

De sessie is volledig gratis te volgen maar inschrijving is wel verplicht.

De dag voor het event ontvangt u een mail met de link naar de webinar.

 

Met steun van Provincie Vlaams-Brabant.