14 sep 2020
Tienen / Cursus

Ondernemersforum | Helder schrijven: krachtig, klantgericht én persoonlijk

Van webpagina of nieuwsbrief tot blogpost of LinkedIn-artikel: de schrijftechnieken uit 'Helder schrijven’ kun je in elke tekst gebruiken. In deze reeks ontdek je die technieken stap voor stap. Vergezeld van veel voorbeelden en nog meer oefeningen. De kers op de taart? Feedback op je eigen teksten.

[ VOOR WIE ]

Voor ondernemers die schrijven voor hun zaak en daarbij al eens met de handen in het haar zitten. Omdat ze hun gedachten niet geformuleerd krijgen zoals ze het willen. Omdat ze al beginnen te deleten tijdens de eerste zin. Omdat ze af willen van teksten die stroef en geforceerd klinken.

[ DOOR WIE ]

Anja Giegas schreef reportages, nieuwsbrieven en interviews, vulde webpagina's met content en zette als eindredacteur het stilistische mes in andermans teksten. Ze werkte op de redactie van uiteenlopende publicaties, van vak- en ledenbladen tot lifestyle- en interieurmagazines. Tijdens 'Helder schrijven' deelt ze haar jarenlange schrijfervaring. Haar motto: weinig theorie, veel praktijk.

Sessies

Sessie 1: Doe maar gewoon

Je begint te tikken en binnen de kortste keren staar je naar een afstandelijke, bloedserieuze tekst vol plechtige woorden. Herkenbaar? Logisch want op school heb je geleerd dat schrijftaal chiquer moet zijn dan spreektaal. In de eerste sessie laat je dat idee los. Je leert typische obstakels op woordniveau herkennen - ook in je eigen schrijfsels - en hakt ze vervolgens weg. Resultaat: teksten die al meteen een stuk levendiger zijn.

14/09/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 2: Heerlijk to the point

Lange zinnen. Omslachtige constructies. Een tekst die maar niet to the point komt en overal en nergens over lijkt te gaan. Na de tweede sessie weet je voor eens en altijd hoe je zulke toestanden vermijdt. De technieken hiervoor zijn praktisch en direct toepasbaar. Voortaan val je dus heerlijk met de deur in huis. Je krijgt ook inzicht in je persoonlijke zinsniveau. Aha-erlebnissen gegarandeerd!

28/09/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 3: Lezers aanspreken

Sommige teksten lees je in één ruk uit. Omdat ze je van bij de eerste letter bij je nekvel grijpen. Omdat ze een fijne tone of voice hebben. In de derde sessie leer je hoe zo'n tekst in elkaar steekt. Je maakt kennis met ritme en structuur,  ontdekt hoe je lezers betrekt en hoe je je eigen persoonlijkheid bewaart. Tussendoor word je opnieuw met je neus op je schrijffeiten geduwd.

12/10/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 4: Schrijven vanaf nul

In deze laatste sessie komen alle taal- en stijltechnieken samen. Met het overzicht van schrijfvalkuilen bij de hand ga je teksten volledig herschrijven - ja, ook teksten van jezelf. Om daarna over te gaan naar de ultieme opdracht: schrijven from scratch. Enkele briefings, goed diep ademhalen en hup, het is aan jou!

26/10/2020 - 19:00 - 23:00
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw