Astrid Mariens is Vlaams-Brabantse "Jobstudent van het Jaar" 2016

Astrid Mariens, jobstudent bij Tuincentrum Botanica in Veltem-Beisem krijgt de titel Vlaams-Brabantse Jobstudent van het Jaar 2016. UNIZO en ADMB organiseerden voor het 9e jaar op rij deze verkiezing. "Jobstudenten zijn van onschatbare waarde voor werkgevers. En voor de jongeren zelf staat een studentenjob gelijk aan werkervaring".
 
Astrid Mariens werkt reeds 5 jaar in het tuincentrum Botanica in Veltem-Beisem. Ze begon als kassabediende maar gaandeweg breidde dit uit naar klanten bedienen en hen doorverwijzen naar de juiste medewerkers en inpakken van planten en cadeautjes, …. en nu leidt ze de nieuwe jobstudenten mee op. Ze wordt door haar collega’s omschreven als heel gedreven met een hands-on-mentaliteit, behulpzaam en leergierig. En ze staat bekend om haar glimlach die aanstekelijk werkt. Ook klanten vragen naar haar.  Ze is gaandeweg echt gegroeid. Voor Tuincentrum Botanica redenen genoeg  om haar voor te dragen als de “Jobstudent van het jaar” 2016.
 
Astrid kreeg haar prijs uitgereikt door Nancy Van Espen, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel bij bij Tuincentrum Botanica, Brusselsesteenweg 379, 3020 Veltem-Beisem

Elk jaar meer jobstudenten in Vlaanderen
Het aantal jobstudenten in Vlaanderen groeit jaar na jaar. In 2012 waren dat er 420.453, terwijl dat aantal in 2014 al opliep tot 469.602, goed voor 10,3 miljoen gewerkte dagen. Ook het aantal studenten dat het contigent van 50 dagen volledig benut stijgt trouwens elk jaar. Uit een eigen UNIZO-enquête blijkt dat driekwart van de werkgevers jobstudenten in dienst neemt.  Ze doen dat vooral om piekmomenten te kunnen opvangen. 1 op 5 werkgevers gebruikt studentenjobs ook als mogelijk aanwervingskanaal.
 
UNIZO tevreden met hervorming naar urensysteem
UNIZO is tevreden met de recente hervorming van de studentenarbeid naar een urensysteem. De ondernemersorganisatie was hier al langer vragende partij voor. Met onder meer de wedstrijd Jobstudent van het Jaar probeerde ze de nood aan een urensysteem ook steevast onder de aandacht te brengen.
 
Meer weten? Contacteer Sofie Vanhout, UNIZO-communicatieverantwoordelijke, M 0471/85.84.54 - E-mail: sofie.vanhout@unizo.be