Bedrijf uit Landen (TPAD) tekent als eerste in op partnerschap UNIZO en Heartsaver

Hartaandoeningen zijn één van de belangrijkste doodsoorzaken ter wereld. Door het tijdig toepassen van hartreanimatie en defibrillatie stijgen de overlevingskansen aanzienlijk. Het gebruik van AED-toestellen (Automatische Externe Defibrillator) kan daarbij wonderen verrichten. Zo'n machine helpt diegene die de reanimatie wil uitvoeren stap voor stap.

Alleen zijn er in België véél te weinig AED's op openbare plaatsen beschikbaar. Daar wil de vzw Heartsaver - onder peterschap van Prof. Dr. Pedro Brugada - iets aan doen. De vzw wil gemeenten, sportverenigingen, scholen en bedrijven aanmoedigen om AED's te plaatsen aan de gevel en hun medewerkers op te leiden in het geven van hartreanimatie en het gebruik van een AED.

UNIZO zet hier graag haar schouders onder en gaf op 8 augustus zelf het goede voorbeeld. Gedelegeerd bestuurder Karel Van Eetvelt plaatste samen met prof. Brugada en Luc Ketele van Heartsaver een AED aan de buitengevel van het hoofdkantoor van UNIZO in Brussel.

Maar UNIZO engageerde zich ook om ondernemers aan te moedigen hetzelfde te doen. Het eerste bedrijf dat hierop reageerde, is er eentje uit Vlaams-Brabant. Meer bepaald TPAD uit Landen, actief in het ziekenvervoer.

TPAD gaat extra AED’s aankopen voor haar ambulancevervoer maar ook voor het personenvervoer dat het organiseert voor bedrijven. Hiermee is het één van de pioniers in België die deze investering doet via het Heartsaver project.

Voor meer informatie over het non-profit Heartsaver project, contacteer de heer Luc Ketele van Heartsaver vzw op 0472/135 296 of via mail luc@heartsaver.be