"Dringend tot vergelijk komen om CETA-akkoord alsnog ingang te doen vinden"

"De Belgische regeringsleiders moeten dringend tot een vergelijk komen om het CETA-akkoord alsnog ingang te doen vinden." Met die woorden herhalen de werkgeversorganisaties UNIZO, VOKA, VBO Boerenbond, Beci, Uwe en Aved  hun oproep van tien dagen geleden om de goedkeuring van het CETA-handelsakkoord met Canada te deblokkeren. Een oproep in het bijzonder gericht aan het adres van Waals Minister-President Paul Magnette.

 

CETA is het resultaat van jarenlange onderhandelingen, waarbij ook Wallonië, net als alle andere Europese landen en deelstaten, betrokken was. De extra inspanningen van de Europese Commissie en de Canadese regering om juridisch bindende verduidelijking te brengen, moeten nu worden gehonoreerd. Voor onze economie, onze bedrijven én onze tewerkstelling kan dit akkoord enorme opportuniteiten bieden.
 
“Dit is een situatie waarin we niet mogen berusten”, beklemtonen de werkgevers, die er bij de Belgische regeringsleiders, nationaal en regionaal, op aandringen via verder overleg tot een snelle oplossing voor dit dossier te komen. Zodat CETA snel ingang kan vinden.

 

Meer over: Internationaal