Dwars door het Hageland - zaterdag 5 augustus

Zaterdag 5 augustus wordt een koershoogdag in het Hageland. Een reden voor UNIZO om uit te pakken met sportief gekleurde evenementen langsheen het parcours.
 
HOLSBEEK
In Holsbeek wordt u vanaf 13u verwacht op de parking van de Boomkwekerijen Van Goidsenhoven (Kortrijksebaan 54). De aandacht gaat uiteraard naar de koerskaravaan en voorbijflitsende renners, maar er valt heel wat meer te beleven. Een groot scherm laat de aanwezigen genieten van het verdere verloop van deze klassieker, over hellingen, bochtrijke baantjes en kasseien.  Dit waarborgt spektakel tot aan de aankomst in Diest. Ondertussen kunnen de aanwezigen zich uitleven bij een frisse pint.  Ook aan de kleinsten is gedacht, een springkasteel zorgt voor de nodige kinderpret. UNIZO Holsbeek nodigt ook haar leden uit om zichzelf voor te stellen aan de bezoekers. Het wordt een minibeurs waar de bezoekers zich vrijblijvend kunnen laten informeren over producten en diensten. Zo wordt het aangename aan het nuttige gekoppeld.
 
Contactpersoon UNIZO Holsbeek: Anne Van Goidsenhoven (0474 42 79 31)
 
BEKKEVOORT
Dwars door Hageland passeert ook in Bekkevoort. Dit zal niet ongemerkt voorbijgaan in deelgemeente Molenbeek-Wersbeek. Vanaf 13u is de ambiance verzekerd, Hoeve de Peinwinning (Oude Tiensebaan 64) zal die dag een heus wielerdorp worden. Met streekproducten, zoals wijn, bier en ijs komt iedereen aan zijn trekken tot de renners passeren. Eenmaal de renners uit het zicht verdwenen zijn, hoeft u nog niet huiswaarts.  Op een groot scherm kan u ook hier de koers volgen tot de aankomst in Diest. Daarnaast zijn er nog plezante uitdagingen met onder meer het maïsdoolhof. Ook voor de fietsfanaten is er een verrassing. En honger en dorst wordt er zeker niet geleden gedurende dit evenement.
 
Contactpersoon UNIZO Hageland: Ludo Devos (0499 52 78 95)
 
LUBBEEK
De Dorpskring in Lubbeek wordt vanaf 10u volledig omgevormd tot koersdorp, met knikkerbeleving. Knikkeren is dan wel geen olympische discipline maar wel een populair wedstrijdspel met meerdere spelvormen. Het heeft wat weg van petanque wanneer het erop aankomt om de knikkers van je tegenstanders te raken zodat deze verder van het doel komen te liggen. Net zoals golf wint diegene die als eerste al zijn knikkers in het kuiltje heeft gespeeld. Dit spel wordt natuurlijk begeleid door een natje en een droogje, in afwachting van de doorrit van de tourkaravaan. Amusement verzekerd!
 
Contactpersoon UNIZO Lubbeek: Eddy Lalou (0475 56 02 97)