Evelien Coppens van Lilalou Biscuit uit Dilbeek Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar 2019

Als mama van 2 kinderen wilde Evelien gezonde tussendoortjes op de markt brengen. Vanuit een zoektocht naar koekjes met een degelijke voedingswaarde, ontwikkelde ze deze uiteindelijk zelf en dit in samenwerking met de UGent, een productontwikkelaar en kinderarts.

Met de Lilalou-koekjes biedt ze biologische en 100% natuurlijke haver- en granenkoekjes, vol vezels, vitaminen en mineralen die beantwoorden aan de nutri-normen voor een ideaal vieruurtje. Ze zorgt bovendien zelf voor alle sales en marketing activiteiten van Lilalou, alsook de commercialisatie en distributie op de Belgische markt, van natuurwinkels tot bij handelaars maar ook naar scholen en ziekenhuizen.

De jury verkoos Evelien tot Vlaams-Brabantse Starter van het Jaar omdat zij een antwoord biedt op een actueel maatschappelijk thema, namelijk  gezonde en verantwoorde tussendoortjes voor kinderen. Ze besteedde ook heel veel zorg aan de voorbereiding van haar product, met een uitgebreid marktonderzoek. Het concept werd bovendien uitgewerkt in samenspraak met kinderen, zij werden uitdrukkelijk betrokken doorheen het hele ontwikkelingsproces. Meer nog: kinderen zijn inmiddels ook de ambassadeurs van Lilalou en dragen zo mee de boodschap uit.

Evelien Coppens lanceerde haar zaak op 1 september 2019 en realiseerde ondertussen al meer dan 200 verkooppunten in ons land. In 2020 wil ze uitbreiden naar Nederland en er zullen ook nieuwe smaken toegevoegd worden aan het gamma van Lilalou.

Kortom: een maatschappelijk verantwoord verhaal, een duidelijke visie & strategie, gecombineerd met sterk ondernemerschap!

“Met mijn gezonde koekjes wil ik bijdragen aan betere & verantwoorde tussendoortjes voor schoolgaande kinderen!”

Evelien Coppens – hello@lilalou.be – 0477 22 20 42 - www.lilalou.be
 

 

Starten? Dat doe je met onze UNIZO Starterstool!

Deze week lanceerde UNIZO haar splinternieuwe Starterstool. Als je start met een eigen zaak is een goede voorbereiding absoluut cruciaal. Om starters hierin te begeleiden, ontwikkelde UNIZO een gebruiksvriendelijke en gratis webapplicatie om je eigen ondernemingsplan op te stellen. Je kan ook familie, vrienden, je boekhouder en eender welke andere adviseur toegang geven, met de vraag om feedback te geven. Downloaden en meenemen naar de bank kan ook. Tijdens het invullen van het ondernemersplan, ondersteunt UNIZO je bij elke stap met praktijkvoorbeelden, handige tips, video’s en meer.

www.unizo.be/starterstool

Contact: Sofie Vanhout l pers & communicatie l sofie.vanhout@unizo.be l 0471 85 84 54