Ingrid Sneiders Jewelry en The Compost Bag Company zijn verkozen tot HIB'ster en Productiebedrijf 2018

Ingrid Sneiders Jewelry en The Compost Bag Company zijn afgelopen dinsdag verkozen tot respectievelijk Vlaams-Brabantse HIB’ster en Productiebedrijf van het jaar. “Het doel van deze onderscheidingen is om makers en productiebedrijven in de kijker te plaatsen. De prijzen worden uitgereikt in het kader van de Belgian Maker Award 2018, een initiatief van UNIZO en DHL Express. Deze Vlaams-Brabantse laureaten stoten door naar de nationale finale en nemen het op tegen de winnaars uit de andere provincies.

UNIZO gelooft in de toekomst van de maakindustrie. Makers die focussen op innovatie en aandacht hebben voor nieuwe vormen van economie dragen bij tot economische welvaart van België. Bovendien dragen ze in grote mate bij tot het exportpotentieel van ons land en versterken ze onze competitiviteit op het internationale toneel. Een 'maker' kan zowel een productiebedrijf zijn dat op industriële wijze produceert (op relatief grote schaal), als een ambachtsman/vakman die hoofdzakelijk manueel producten vervaardigt (eerder op kleine schaal). Daarom reiken we vanaf dit jaar twee verschillende Maker Awards uit.

Ingrid Sneiders Jewelry is Vlaams-Brabantse HIB’ster van het jaar
Ingrid Sneiders is reeds meer dan 20 jaar zelfstandig juweelontwerpster. Bij haar creaties kiest ze voor een uitgepuurde stijl, waar ze zilver en goud combineert met edelstenen en diamanten. Al het overbodige wordt geschrapt, waardoor ze steeds komt tot tijdloze designs. Ze werkt bewust kleinschalig, om de stukken te kunnen personaliseren en alles op maat van de klant/draagster te maken. Haar klanten zakken dan ook graag van einde ver af naar Wolvertem-Meise om haar nieuwe collecties te komen bekijken.
Website: https://www.ingridsneiders.be/

The Compost Bag Company is Vlaams-Brabants Productiebedrijf van het jaar
The Compost Bag Company nv produceert composteerbare zakken en folies uit (deels) hernieuwbare materialen en commercialiseert ze doorheen gans Europa (en occasioneel in Canada, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland). The Compost Bag Company streeft er naar het ruime publiek producten aan te bieden, die duurzamer zijn dan de beschikbare alternatieven, zowel wat betreft hun oorsprong, productie als verwijdering. Binnen dit kader ontwikkelt het bedrijf concepten rond verschillende toepassingsgebieden, die steeds gericht zijn op maximaal gebruiksgemak en hygiëne.
Website: https://www.compostbag.eu/nl/