Innovatief schoonmaakbedrijf uit Londerzeel wordt provinciale 'Starter van het Jaar 2020'

UNIZO Vlaams Brabant & Brussel kiest BRAUZZ. als provinciale Starter van het Jaar 2020. Het bedrijf uit Londerzeel ontwikkelt innovatieve en duurzame schoonmaakproducten die de huidige plastic schoonmaakverpakkingen op een ecologische manier vervangen. Op 22 februari 2021 neemt deze provinciale winnaar het op tegen de andere provincies in de nationale pitching.

In 2020 waagden bijna 12.000 Vlaams-Brabantse starters de sprong naar het ondernemerschap, een stijging voor het 9de jaar op rij. Om hen een podium te geven organiseert UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel de verkiezing Starter van het Jaar.

“Ondanks, of net dankzij, de coronacrisis waagden méér mensen de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap. Dat wijst op lef, durf, motivatie en dit jaar misschien net nog iets belangrijker: vertrouwen dat het goed komt. Starters geven nieuwe zuurstof aan onze economie en laat dit bij de  relance die er aan komt net een belangrijke hefboom zijn.” aldus Elke Tielemans, directeur bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Duurzame schoonmaakproducten met innovatief poeder         
“BRAUZZ. heeft een ijzersterk businessplan met een duidelijke missie en visie. Het concept is zó eenvoudig en tegelijkertijd creatief, innovatief én duurzaam. Een toekomstgericht verhaal.” licht Els De Wolf, jurylid en ondernemersadviseur bij UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel toe.

Lowie Vercraeye, Ruben Renaer en Manush Barvar lanceren met BRAUZZ. innovatieve én duurzame schoonmaakproducten. Het trio ontwikkelde een speciaal soort poeder met de actieve bestanddelen van traditionele schoonmaakmiddelen. Het poeder los je op in een met water gevulde herbruikbare fles met verstuifknop en het schoonmaken kan beginnen. De zakjes met poeder nemen geen plaats in en passen bij levering zelfs makkelijk in de brievenbus. Een starterspakket koop je via de BRAUZZ-website voor 39 euro, een hervulzakje voor 1,66 euro. Voor de logistieke afhandeling werkt het starterstrio samen met een sociaal maatwerkbedrijf uit Zaventem.

“Het verbaasde ons dat ons concept nog niet bestond. We maken komaf met de traditionele plastic verpakkingen. Ze zijn vaak duur, nemen veel plaats in beslag maar vooral… ze zijn zo vervuilend! Onze missie is om voorgoed vaarwel te zeggen aan plastic voor eenmalig gebruik.” legt Lowie Vercraeye uit.

Corona vertraagde het starterstraject van BRAUZZ. maar hield hen niet tegen. Binnen de wereld van schoonmaakmiddelen wacht BRAUZZ. een gigantische markt met heel wat opportuniteiten. Het trio heeft zin in 2021. “Er is nog zo veel groeipotentieel. We willen eerst uitbreiden naar Nederland, Frankrijk en Duitsland. Daarna richten we onze pijlen op de B2B- en retailsector. We willen écht het grootste duurzame schoonmaakmerk van Europa worden!” licht Ruben enthousiast toe.      

Starter van het Jaar 2020            
De verkiezing Starter van het Jaar vindt dit jaar voor de 7de keer plaats. UNIZO schenkt zo een podium aan inspirerende starters die er volop voor gaan en met hun creatieve ideeën voor nieuwe zuurstof zorgen en welvaart creëren.  BRAUZZ. ontvangt alvast de provinciale award “Starter van het jaar 2020”.  Op 22 februari 2021 nemen de 5 provinciale winnaars het op in de nationale finale. De officiële uitreiking gebeurt op donderdag 25 februari 2021.

Lowie Vercraeye vindt het een hele eer om de provinciale Starter van het jaar 2020 te worden. “Net zoals wij destijds geïnspireerd werden door andere ondernemers, hopen wij op onze beurt anderen te stimuleren en te ondersteunen met onze ervaringen! Met deze titel kunnen we onze boodschap net iets verder uitdragen en nog meer andere startende ondernemers helpen.”

Het zijn ongewone tijden om te starten. Daarom is het voor ondernemers meer dan ooit belangrijk om goed geadviseerd van start te gaan.” zegt Elke Tielemans. UNIZO organiseert daarom op 23, 24 en 25 maart haar online Startersroadshow en brengt starters via 1-op1-gesprekken en live sessies in contact met experten en adviseurs. Allemaal gratis.

www.brauzz.com
www.startersroadshow.be

VLNR: Lowie Vercraeye, Ruben Renaer, Manush Barvar

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar het verhaal van de winnaar of onze jury?            
Contacteer:
Liedewij Verbiest
0471724157
liedewij.verbiest@unizo.be

Meer over: starters