IPARC - Vlaams-Brabantse 'KMO van het jaar'

Elk jaar kiest UNIZO samen met haar partners Liantis, Agentschap Innoveren & Ondernemen, KBC, Proximus, PwC en een onafhankelijke jury de KMO van het jaar & Beloftevolle KMO. Dit bedrijf wordt verkozen op basis van geleverde prestaties inzake innovatie, internationaal ondernemen, personeels- en financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie. Elke ondernemer die maximum 5 jaar actief is, komt in aanmerking voor de Beloftevolle KMO van het jaar.

Gisteren werden de provinciale winnaars uit Vlaams-Brabant & Brussel in beide categorieën bekendgemaakt tijdens een persmoment in de Faculty Club in Leuven.

KMO van het jaar

IPARC  - www.iparc.eu

De Vlaams-Brabantse KMO van het jaar is IPARC, of International Platform for Art Research and Conservation.

Het is een multidisciplinair kenniscentrum dat diensten aanbiedt op vlak van restauratie en conservatie. Met een team van gekwalificeerde restauratoren die elk hun specialisatie hebben, wordt gewerkt aan oude en moderne meesters, hedendaagse kunst, hout, polychromie, steen, metaal, textiel, papier en visuele media.

De restauratie en conservatie van kunstvoorwerpen is een uitgesproken intensief werkproces waarbij kennis en ervaring, een methodologisch kader en deontologie voorop staan, maar ook opleiding van en kennisoverdracht naar de volgende generatie(s).

IPARC opteerde dan ook bewust voor de coöperatieve ondernemingsvorm om zo de know-how en expertise van de vennoten te valoriseren en in functie van duurzame bedrijfsvoering te bestendigen voor de toekomst.

De onderneming kende de voorbije jaren een mooie groei met stijging van nettowinst en omzet door een groeiend aantal prestige- en referentieprojecten. Door deelname aan deze wedstrijd tonen zij aan dat een bedrijf uit de culturele sector, dat doorgaans sterk geassocieerd wordt met subsidies, ook zonder rendabel en succesvol kan zijn. Door een unieke mix van activiteiten en dienstverlening zijn ze toonaangevend en uniek geworden in een nichemarkt.

Bekijk hier het filmpje met hun bedrijfsvoorstelling

Breng hier je stem uit om hen KMO van het jaar te maken!

Meer over: kmovhjaar