Leerlingen ZAVO uit Zaventem scoren met het project ‘Kinderdagverblijf van rups tot vlinder’

Leerlingen uit de school ZAVO (Zorgzaam Authentiek Vooruitstrevend Onderwijs) in  Zaventem wonnen PLANKGAS, ondernemingsplanwedstrijd van UNIZO Onderwijs & Ondernemen voor leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs. Zij scoorden met hun ondernemingsplan voor ‘Kinderdagverblijf van rups tot vlinder’.

Het schooljaar ging van start met het bedenken van een ondernemersidee, een ondernemersnaam met bijhorend logo en het opnemen van een videopitch. Vervolgens werkten de leerlingen het ondernemersidee verder uit op basis van het Business Model Canvas. Een externe jury jureerde tijdens de verschillende fasen en de leerlingen konden verder aan de slag met de feedback die ze ontvingen.

Verder gewerkt ondanks COVID-19

Zo kreeg ook het ondernemingsplan van ‘Kinderdagverblijf van rups tot vlinder’ vorm. Toen de scholen noodgedwongen moesten sluiten door de coronacrisis was het ondernemingsplan nog niet volledig afgewerkt en schakelde de klas over op vergaderingen en werksessies via het internet. Zo bewezen de leerlingen dat ze ook op afstand vlot konden blijven samenwerken. Het ondernemingsplan raakte voor de deadline volledig afgewerkt en ingediend.

Kaat Boonen, UNIZO-adviseur Onderwijs & Ondernemen: “De leerlingen van het 6de jaar Handel overtuigden de jury van Plankgas met hun goed uitgewerkt ondernemingsplan. Ze hebben over alles goed nagedacht en hebben gedurende het hele proces rekening gehouden met onze feedback.”

De inspanningen van de leerlingen worden nu beloond met een award en een cultuurcheque die ze vandaag in ontvangst mogen nemen.

Nog een leuk detail: ook de 2de en 3de plaats werd weggekaapt door dezelfde school:

•             Project ‘Huwelijksplanner Weddlux’

•             Project ‘Mannenkapper Gentlemen’s barbershop’

Een duidelijke keuze voor dienstverlenende projecten, een sector die we vanuit UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel een warm hart toedragen.

Perscontact & foto’s:

Kaat Boonen, Adviseur Onderwijs & Ondernemen, UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel,  kaat.boonen@unizo.be, 0477 85 65 21