Opnieuw recordjaar voor startende ondernemers in Vlaams-Brabant

UNIZO, Graydon en UCM lanceerden gisteren de nieuwe Startersatlas. In 2018 werd voor het eerst de kaap van 100.000 starters overschreden. Dit is een absoluut record voor ons land, als gevolg van een sterke stijging in Vlaanderen en Brussel, Wallonië tekent eerder een status quo op.

De stijgende trend in Vlaanderen laat zich zien in alle provincies. In Vlaams-Brabant kunnen we spreken van een stijging van +11.9% tot 9.823 starters in 2018 (de 7e stijging op rij). Ondanks de sterke stijging de voorbije jaren in onze provincie is 11.9% de sterkste stijging van de afgelopen jaren. Alleen Oost-Vlaanderen doet beter met +15.6%.

Zoomen we in op de activiteiten, dan merken we op dat de meeste ondernemingen worden opgericht in de dienstensector (net als vorig jaar). Vooral zakelijke dienstverlening en immobiliën zijn populair. De tweede grootste sector zijn de vrije beroepen, gevolgd door de bouwsector.

Twee op drie Belgische starters overleeft de eerste vijf jaar (66.71%). In realiteit liggen de slaagkansen zelfs nog hoger aangezien ook omzettingen van eenmanszaak naar vennootschap als stopzetting worden beschouwd. In Vlaams-Brabant (67.97%) ligt dit percentage boven het gemiddelde. We hebben 2e hoogste overlevingsgraad na West-Vlaanderen.

Klik hier voor de volledige Startersatlas

UNIZO Online Startersdag

Op donderdag 16 mei organiseert UNIZO haar jaarlijkse Online Startersdag, in samenwerking met het Agentschap Innoveren en Ondernemen. Van 9 tot 17u zitten experten klaar om starters via chat, telefoon of sociale media een antwoord te geven op al hun vragen.

www.onlinestartersdag.be

 https://cdn.flxml.eu/dyn/tpl_attributes/user_images/user_26547_images/Algemene_media/VLB/UZO-8244-online_startersdag2019-facebook-kort-110419-roze.gif

Vlaams-Brabantse starter van het jaar

 

Eerder dit jaar werd Jimmy Cowé met Crimibox de Vlaams-Brabantse starter van het jaar. Jimmy is afkomstig uit Ternat en werkte eerder bij de federale politieVanuit zijn passie voor onopgeloste moordzaken, ontwikkelde hij een intrigerend en levensecht detectivespel. Hij startte ‘Crimibox’ in 2017 met zijn eerste case, en ondertussen is de derde box beschikbaar. Nieuwsgierig? 

www.crimibox.be

Meer over: Starten
Thema: Actueel