UNIZO hield infodag in Maximiliaanpark over ondernemen en werken in België

Het initiatief van UNIZO komt niet uit de lucht gegrepen. Vorige week riepen we nog op om de procedure voor de arbeidskaart C te verkorten. Maar UNIZO wilde ook op het terrein iets betekenen. Uit gesprekken die medewerkers van UNIZO met de asielzoekers in het park hadden bleek dat de mensen echt behoefte hadden aan informatie over ondernemen en werken.

“Heel wat mensen die hier nu in het park zitten, zullen na verloop van tijd ofwel hier een eigen zaak opstarten ofwel willen werken in één van onze KMO’s of bedrijven. Het is belangrijk om hen hierover nu al te informeren”, zegt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Daarom werd een tent opgezet in het Maximiliaanpark waarin medewerkers onder andere in het Arabisch de nodige informatie gaven over het starten met een eigen zaak of de procedure om hier te kunnen werken. UNIZO nodigde ook enkele Brusselse ondernemers uit die met de asielzoekers in gesprek gingen en ervaringen uitwisselden.

Om hen te informeren over onder welke voorwaarden ze vluchtelingen kunnen aanwerven, maakte UNIZO een speciale webpagina met alle info: https://www.unizo.be/advies/hoe-kunnen-asielzoekers-ingeschakeld-worden-onze-economie

Meer over: Starten, Arbeidsduur