UNIZO over waarschuwing inzake energiebevoorrading: "Dringend barrières slopen voor decentrale productie en hernieuwbare energie"

"Sloop de barrières voor het decentraal produceren van energie en voorzie meer stimuli voor de productie van hernieuwbare energie." Dat zegt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, nu het Planbureau waarschuwt voor een mogelijk tekort aan productiecapaciteit tijdens de komende winter.

Hij citeert daarbij uit het zopas gelanceerde UNIZO-memorandum voor de verkiezingen van 2019, waarin deze voorstellen uitvoerig naar voor worden gebracht."De voor onze bedrijven zo noodzakelijke bevoorradingszekerheid dreigt andermaal in het gedrang te komen. Op deze manier loopt het vroeg of laat fout. We kunnen onze bevoorrading en economie toch niet van het weer laten afhangen?", waarschuwt Danny Van Assche.

Naast die bevoorradingszekerheid zijn ook de alsmaar toenemende groothandelsprijzen voor energie UNIZO een doorn in het oog. "Waar blijft de energienorm die in het regeerakkoord staat ingeschreven?"

 

Meer over: Energie