UNIZO, Radio2 en Stad Halle winkelhieren op 29 mei

Deze week wordt elke dag in een andere Vlaamse provincie aandacht geschonken aan het ‘nieuwe winkelen’. Vrijdag strijkt de Winkelhier-caravaan neer in Halle.

Radio2 zal er van 12 tot 13u live radio maken vanuit een mobiele studio op het Oudstrijdersplein. Samen met ondernemers werpen ze een blik op hoe zij vandaag het verschil kunnen maken met hun zaak en de klanten een leuke beleving bezorgen in deze bizarre tijden.

Verder wordt er in ‘De Madammen’ heel de week met ondernemers samengewerkt. Op vrijdag 29 mei wordt een reportage uitgezonden over Bakkerij Heidi uit Ternat in tijden van corona.

Winkelhieren is nog nooit zo belangrijk geweest voor het levendig houden van onze kernen. Het motto blijft “Wat je hier uitgeeft, krijg je terug”. Lokale ondernemers zorgen voor lokale werkgelegenheid, dragen via lokale belastingen bij aan allerlei publieke voorzieningen, sponsoren het lokale verenigingsleven, …

Halle is een mooi voorbeeld van hoe een lokaal bestuur ondernemers kan ondersteunen in de heropstart. Dit door te zorgen voor een veilige & goed georganiseerde winkelomgeving. Met deze samenwerking wil de stad alvast duidelijk zuurstof pompen in de lokale economie.

De Winkelhier-week wordt afgesloten met een overkoepelende aflevering van ‘De Inspecteur’ op 30 mei, over lokaal winkelen en de inspanningen die ondernemers leveren om dit vandaag mogelijk te maken. Er zal voor die gelegenheid ook een Radio2-reporter aanwezig zijn in de Mechelsestraat in Leuven, die zowel handelaars als klanten zal interviewen (13-16u).

Sofie Vanhout l Pers & Communicatie l sofie.vanhout@unizo.be l 0471 85 84 54

www.winkelhier.be