UNIZO reikt Handmade in Belgium-label uit aan ambachtelijke onderneemster uit HEVER


Met het authenciteitslabel Handmade In Belgium wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtman of -vrouw verenigen in een community.

Gisteren reikten Ludo Devos (voorzitter UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel) en Marc Spens (voorzitter UNIZO Boortmeerbeek) het label uit aan Eveline Voorspoels van B’ElleVo. Zij werd zo UNIZO-ambassadeur van HIB.

Achter het merk B’ElleVo staat goudsmid Eveline Voorspoels. Sinds klein meisje is ze al geïnteresseerd in steentjes, kraaltjes en kleine mooie dingen. Later werden die kralen vervangen door zagen, vijlen, edele metalen en kostbare stenen en heeft ze van haar hobby haar beroep kunnen maken. Omdat de wereld niet stilstaat, schoolt zij zich ook geregeld bij om nieuwe disciplines en technieken te kunnen hanteren.

Al haar juwelen zijn stuk voor stuk vervaardigd in eigen atelier. Materialen en stenen worden zorgvuldig gezocht en gekeurd voor elk juweel. Dit maakt dat elk item een uniek stuk is…

Meer weten over B’ElleVo? www.belle-vo.com

Criteria voor het HIB-label:

 

- De ondernemer is zelfstandig in hoofdberoep in België.
- De ondernemer werkt met maximaal 20 werknemers.
- Een substantieel onderdeel van het assortiment is handgemaakt.
- De ondernemers of diens medewerkers staan zelf in voor het ‘maakproces’ van het product en dat gebeurt voor minstens 50% met de hand.
- De ondernemer creëert een product of levert een dienst met een zekere nutsfunctie, wat die meteen onderscheidt van een kunstenaar.
- Elk product is uniek en draagt de handtekening van de maker.

Meer informatie? Contacteer Savanna Fonteijn: 016/28.44.44 - savanna.fonteijn@unizo.be