UNIZO reikt HIB-label uit aan ambachtelijke ondernemer uit Linter

Met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of -vrouw verenigen in een community.

Eerder vandaag ontving Davy Minsart van ijssalon Passion het HIB-label. Hij wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB.

Davy Minsart behaalde zijn diploma "ambachtelijk ijsbereider" in 2005, maar zette zijn opleiding ook verder bij meester-ijsbereiders in België, Nederland en zelfs Italië. In eerste instantie wou hij deze kennis gebruiken om ijs in zijn bakkerij te verdelen, maar.. de interesse en passie voor het ijs groeide zo sterk dat hij zijn bakkerij inruilde voor ijssalon 'Passion'.

Voor de ijsbereidingen verkiest hij vooral om te werken met streekproducten zoals hoevemelk van Melkerhei, speculoos van Vanvuchelen, fruit van Vanhellemont,… Bovendien gaat Davy geen enkele uitdaging uit de weg en experimenteert hij graag met speciale smaakcombinaties zoals 'indian blueberry' of 'spiced koko'.

Kenmerken om het HIB-label in ontvangst te mogen nemen, zijn o.a.:

  • De ambachtsman is zelfstandige in hoofdberoep in België.
  • De ambachtsman beheerst zelf het volledige maakproces (van A tot Z).
  • Een substantieel deel van het assortiment is handgemaakt.
  • Het maakproces betreft productie, restauratie of transformatie.
  • De ambachtsman werkt eerder op kleine schaal en streeft naar kwaliteit.
  • De ambachtsman heeft zijn kennis en vaardigheden aangeleerd door opleiding en ervaring.
  • De ambachtsman werkt met kennis en bovenal met passie.
  • De ambachtsman is zich goed bewust van zijn materiaalkeuze/grondstoffen.

Meer informatie? Contacteer Sofie Vanhout: 016/24.41.03 - Sofie.Vanhout@unizo.be