UNIZO, UCM en Minister Gosuin: ‘geen sterke handelskernen zonder sterke handelaars’!

UNIZO en UCM hebben op 26 september naar aanleiding van de Dag van de Klant en in aanwezigheid van Brussels Minister van Economie een bezoek gebracht aan een aantal handelaars in Oudergem. Het bezoek kadert in de versterking van de band tussen lokale handelaars en klanten en het onderlijnen van klantvriendelijk ondernemerschap.

De Minister onderschrijft de visie van UNIZO en UCM m.b.t. de versterking van handelskernen. Een kernversterkend beleid begint met de versterking van handelaars door individuele begeleidingstrajecten. Brusselse handelaars zijn geen homogene groep, ze bekijken de evoluties niet op dezelfde manier en beschikken niet allemaal over de middelen om op omgevingsveranderingen in te spelen. Daarom breken UNIZO en UCM een lans voor informatie- en begeleidingsprogramma’s op maat van de handelaars in samenwerking met het Brussels Gewest, de gemeenten en Atrium.

Het pleidooi van beide middenstandsorganisaties vindt gehoor bij Brussels Minister van Economie Didier Gosuin. ‘Handelskernen zijn de motor van onze lokale economie, daarom is de versterking van handelaars een prioriteit in het beleid van de Brusselse regering. Atrium kreeg de opdracht om handelaars te ondersteunen en beter te begeleiden’, aldus de Minister.

 

PDF iconvisietekst_centro_commerciale_naturale.pdf

Meer over: Kernversterking