Vlaams-Brabant kent grootste groei van startende ondernemers, alsook hoogste overlevingsgraad!

Dat blijkt uit de nieuwe UNIZO Startersatlas, ism Graydon en UCM

Steeds meer Vlaams-Brabantse ‘dromers’ met plannen en ambities worden ‘durvers en doeners’ die springen en een eigen zaak starten.

In 2017 richtten 8.777 starters in Vlaams-Brabant een eigen zaak op. Daarmee is onze provincie koploper in procentuele stijging tussen 2016 en 2017, met +6,34%.

Zoomen we in op de activiteiten, dan merken we op dat de meeste ondernemingen worden opgericht in de dienstensector. Vooral zakelijke dienstverlening en immobiliën zijn populair. De tweede grootste sector zijn de vrije beroepen, gevolgd door de bouwsector.  

Twee op drie Belgische starters overleeft de eerste vijf jaar (66,31%). In realiteit liggen de slaagkansen zelfs nog hoger aangezien ook omzettingen van eenmanszaak naar vennootschap als stopzetting worden beschouwd.

Starters in Vlaams-Brabant hebben de hoogste overlevingsgraad op vijf jaar, meer specifiek 69,27%. Splitsen we de overlevingsgraad op naar sector, dan vinden we de hoogste overlevingsgraad op 5 jaar bij de vrije beroepen, de laagste in de horecasector.

Online Startersdag

UNIZO ondersteunt startende ondernemers op tal van vlakken. Met infosessies, individuele begeleidingstrajecten met tips & advies op maat, en binnenkort ook met de Online Startersdag: 26 april wordt de dag van de startende ondernemers! Dan staan we van 10 tot 20 uur klaar voor startersadvies. Starters of kandidaat-starters kunnen chatten met meer dan 30 experts en een livestream volgen. Meer info: www.onlinestartersdag.be

Starter in de kijker

UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel zet voor deze gelegenheid graag deze starter in de kijker:

Annelies Bruneel,  mode-ontwerpster met een missie

Meer informatie? Contacteer Elke Tielemans: 0473/22.58.91 - elke.tielemans@unizo.be