Vlaams-Brabantse "Jobstudent van het Jaar" - Pieter-Jan Desmet

Pieter-Jan Desmet is de Vlaams-Brabantse "Jobstudent van het Jaar". Hij is 23 jaar, afkomstig uit Sterrebeek en werkt al enkele jaren als jobstudent bij CFS Accountants in Zaventem. Daar leerde hij stapsgewijs hoe een boekhouding te verwerken. Marleen Springael van CFS is formeel: “Pieter-Jan is de beste jobstudent die we tot dusver hadden”. En blijkbaar heeft het vakantiewerk zijn bloeddruk voor het zelfstandig ondernemerschap laten stijgen, want Pieter-Jan heeft samen met enkele vrienden een jeugddroom waargemaakt: het brouwen en vermarkten van een eigen bier. Onder de naam ‘Mak Brewery’ (www.makbrewery.be) zijn zij inmiddels gestart met een onderneming en volop bezig hun bier te promoten. Bij CFS Accountants zijn ze alvast fan van "Mak Nog Ene?"
 
Pieter-Jan kreeg zijn prijs vandaag uitgereikt door Nancy Van Espen, directeur van UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel. Het werd een biermand met unieke streekbieren die niet courant verkrijgbaar zijn in de handel. Uiteraard ter inspiratie voor de eigen brouwels van Mak Brewery.

Mede door lobbywerk van UNIZO werd het statuut voor studentenjobs aanzienlijk versoepeld. Zo mogen jobstudenten vrij doorheen het jaar werken, zolang ze zich houden aan het maximum van 475 uren per jaar. En die versoepeling werpt vruchten af. In 2017 deden maar liefst 27 % van alle werkgevers een beroep op jobstudenten, blijkt uit berekeningen van dienstengroep Liantis. In 2013 was dat nog 22 %. De gemiddelde jobstudent is 21 jaar. Vrouwelijke jobstudenten zijn met 57 % in de meerderheid.

 

 

Meer over: Jongeren opleiden op werkvloer, Jobstudent
Thema: Personeel