Wat als een zelfstandige maar 38u/week zou werken? #flexibelwerken

UNIZO lanceert ludieke cartoons naar aanleiding van vakbondsacties: Ondernemers hebben geen uren

UNIZO benadrukt dat zelfstandigen heel veel flexibiliteit aan de dag leggen en dat mensen dat blijkbaar maar als normaal beschouwen. "Nochtans hebben die zelfstandigen ook een gezin en behoefte aan vrije tijd, net zoals iedereen. Zij voeren evenwel geen acties omdat de klanten steeds meer flexibiliteit vragen, ze doen het gewoon, anders verdwijnt hun zaak. Maar vooral ze bedienen hun klanten graag, want dat is hun bestaansreden.”

UNIZO_wat_als_3

UNIZO lanceert vandaag een cartooncampagne als ludiek tegengewicht voor de negatieve vakbondsacties. De cartoons onder de naam “Ondernemers hebben geen uren”, tonen hoe de wereld er zou uitzien mochten zelfstandigen zich strikt aan de 38-urenweek houden en geen flexibiliteit aan de dag leggen.

Cartoon 1, cartoon 2, cartoon 3, cartoon 4 & cartoon 5.

Een bewustmakingscampagne met als doel duidelijk te maken dat er veel mensen zijn die met plezier flexibel en vaak hard werken om het leven van vele anderen, de consumenten, aangenamer te maken. UNIZO wil ook duidelijk maken dat het werknemersstatuut, zelfs met een beetje meer flexibel werken, nog steeds tot de beste van alle werelden behoort. Zeker in vergelijking met dat van zelfstandigen die geen voordelen zoals ouderschapsverlof, betaald tijdskrediet, een gewaarborgd inkomen bij ziekte,… hebben en een job zonder uren waarbij niet elke maand gegarandeerd een zelfde loon op tafel ligt.

Via deze link leggen we graag uit hoe de annualisering van de arbeidstijd echt in elkaar zit en countert ze uitspraken van de vakbonden.

 

Meer over: Arbeidsduur