Wat mag en wat mag niet tijdens de solden?

UNIZO lanceert snelwijzer solden

 

  • Tijdens de solden is het toegelaten om met allerhande benamingen de kortingen aan te kondigen: "opruiming", "solden", “einde reeks", "alles moet weg", "liquidatie van onze seizoensvoorraad",… Buiten de soldenperiodes is het gebruik hiervan niet toegelaten. Het gebruik van de benaming uitverkoop of stockverkoop is evenmin toegelaten.
  • De soldenverkoop moet gebeuren in de verkoopslokalen waar de opgeruimde producten voorheen verkocht werden. Het is dus verboden deze over te brengen naar bijhuizen of gelegenheidslokalen.
  • De producten die onder de benaming "solden" of "opruiming" verkocht worden, moeten in het bezit zijn van de kleinhandelaar voor het begin van de soldenverkoop. Herbevoorrading is dus uitdrukkelijk verboden. Producten die tijdens de soldenperiode geleverd worden, mogen niet onder de naam "solden" of "opruiming" verkocht worden.  Het is verboden een speciaal soldenassortiment te bestellen en te koop aan te bieden.
  • De handelaar moet "gelijke" producten voor de soldenperiode te koop hebben aangeboden. De opruimingsproducten mogen met verlies verkocht worden. De opruimingsprijzen moeten werkelijk lager zijn dan de prijzen die de handelaar voordien heeft toegepast en indien nodig moet hij dit kunnen bewijzen.

Als UNIZO-lid kan u deze snelwijzer hier gratis downloaden.
 

Meer over: Solden, Commerciële acties