UNIZO Beersel

Maak op deze pagina kennis met UNIZO Beersel. Het zijn de zelfstandige ondernemers zelf die onze krachtige ondernemersverenigingen sturen. Zij komen op voor de belangen van elke ondernemer. Wie zijn de bestuurders, hun volgende activiteiten, ondernemersnieuws en lokale dossiers?

Vragen aan UNIZO Beersel?

Volgende persoon kan jou verder helpen:

In de kijker

Nog geen lid? Kom thuis bij het grootste ondernemersnetwerk!

Nog geen lid? Kom thuis bij het grootste ondernemersnetwerk!

Elke dag opnieuw kiezen ondernemers zoals jij voor UNIZO. En daar hebben ze heel goede redenen voor. Want lid worden van UNIZO voelt als thuiskomen. Je wordt omarmd door een team dat naar jou luistert en je op alle fronten helpt te scoren. Je krijgt er een pak concrete voordelen bovenop. En we brengen je in contact met duizenden andere ondernemers. Bovendien verdedigen we jouw belangen op alle niveaus, tot in de Wetstraat.

Overtuigd? Gun jezelf vandaag nog een toegangsticket tot het strafste ondernemersnetwerk van Vlaanderen en Brussel en wij gaan meteen voor je aan de slag. Je bijdrage is uiteraard volledig fiscaal aftrekbaar.

“We bouwden een sterk kredietdossier op en kregen daardoor mooie voorwaarden”

Martijn Peeters en zijn broer Emiel runnen samen Tuinen Peeters. Wanneer Wilfried Buls een voorstel doet tot overname van zijn bedrijf Tuinarchitectuur Buls Claes, twijfelen de broers niet lang. Al beseft Martijn wel dat hij hulp nodig heeft om de overname rond te krijgen. Het traject Financieel Inzicht kwam als geroepen.

Belastingen voor ondernemers

De verhoogde gemeentebelastingen voor economische bedrijvigheid in de gemeente Beersel zijn niet in goede aarde gevallen bij de lokale ondernemers. Zij betreuren niet alleen de verhoging maar ook het gebrek aan transparantie van het gemeentebestuur in dit dossier. UNIZO Vlaams-Brabant, Voka Vlaams-Brabant en Alsembergse Handelaars (AHa) vragen naar meer openheid en willen samen met de ondernemers in overleg gaan met de gemeente om tot een oplossing te komen die voor alle betrokken partijen aanvaardbaar is.

In september vorig jaar ging de zogenaamde “pestbelasting” in de gemeente Beersel op de schop. Die belasting hield in dat Beerselse zelfstandigen en ondernemingen die voor hun economische activiteit een oppervlakte van 100 m² of minder nodig hebben, vanaf aanslagjaar 2020 geen belasting op economische bedrijvigheid meer verschuldigd zijn. Daar tegenover stond dan weer een verhoging met de helft van diezelfde belasting voor de iets grotere bedrijven – het  gros van de lokale kmo’s – terwijl de grootste ondernemers hun zelfde laag tarief behielden.

Bovendien voerde het gemeentebestuur een belasting op publiciteit en lichtreclame in en zullen ook parking en groenzones van bedrijven belast worden. Onaanvaardbaar vinden de lokale ondernemers die hierdoor vrezen voor het economische en sociale weefsel in Beersel. Overleg met het gemeentebestuur leverde niets op en ook een daaropvolgend gezamenlijk schrijven van de bedrijven wierp geen vruchten af.

De lokale ondernemers betreuren, samen met UNIZO Vlaams-Brabant, Voka Vlaams-Brabant en AHa de houding van het Beerselse bestuur en dringen niet alleen aan op een herziening van de belastingen maar pleiten ook voor meer transparantie in het opstellen van het belastingsreglement. UNIZO Vlaams-Brabant en Voka Vlaams-Brabant wijzen er daarbij op dat het aanwenden van dergelijke thematische taxen, die tegen het gelijkheidsprincipe indruisen en verschillende bedrijven op een andere manier gaan belasten, leiden tot een daling van het concurrentievermogen en dus ook op tewerkstelling.

Dit dossier is nog steeds lopende.

Voor vragen of meer informatie kan u contact opnemen met Frederiek De Kimpe per mail via frederiek.dekimpe@unizo.be

Overzicht bestuurders

Gert Christiaens

Functie(s): 
 • Voorzitter
 • Effectieve vertegenwoordiger Lok. Econ. BEERSEL
Brouwerij Oud Beersel
0486 36 58 43
Laarheidestraat
230
1650 BEERSEL

Joris Broodcoorens

Functie(s): 
 • Bestuurder
Van Diest
0494 03 10 00
Grote Baan
59
1650 BEERSEL

Jean-Pierre Cuvry

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Effectieve vertegenwoordiger GECORO BEERSEL
Hoeve Cuvry
0473 57 82 03
Joseph Hauwaertstraat
42
1653 DWORP

Didier Debeys

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Plaatsvervanger Milieuraad Beersel
D'Aqua
0498 29 44 35
Jozef Springaelstraat
37
1651 LOT

Johan Verhassel

Functie(s): 
 • Bestuurder
 • Plaatsvervanger GECORO BEERSEL
Verhassel Johan
0485 68 83 20
Beling
61
1653 DWORP
UNIZO Beersel
Laarheidestraat 230
1650BEERSEL

Ben jij een geëngageerde ondernemer?

Via onze ondernemersverenigingen maak je het verschil voor de lokale economie en heb je impact op het beleid. Je komt terecht in een hechte groep van zelfstandige ondernemers en maakt meteen deel uit van de UNIZO-organisatie.

Maak deel uit van ons netwerk

Als UNIZO-lid kan je van alle netwerkvoordelen gebruik maken. Om evidente redenen (koken kost geld...) kan je van deze voordelen enkel gebruik maken als UNIZO-lid - registreer je daarom dus zeker op deze site mét je lidnummer. (Tip: ben je starter? Geniet dan zes maanden gratis van het lidmaatschap.)

 • Ondernemen doe je niet alleen, je bent welkom in de grootste ondernemerscommunity van Vlaanderen en je sluit je aan bij 110 000 andere ondernemers
 • Geniet van talloze ledenvoordelen zoals begeleidingstrajecten die je business een boost geven, juridische bijstand of korting bij diverse partners.
 • Wij verdedigen elke dag jouw noden en belangen. Daarom is jouw steun als lid extra belangrijk. Zo kunnen we onze slagkracht vergroten en met onze vuisten op ministeriële tafels slaan.
 • We zijn er voor je! Bel ons op de ondernemerslijn via 02 21 22 678 en krijg (meteen) een antwoord op al je ondernemersvragen.

Lid worden