20 apr 2021
/ Cursus

Ondernemersforum | Professioneel communiceren met sterk videomateriaal

Video is HOT! Een bedrijfsfilm of video-content laten maken kost al snel heel wat centen. In dit ondernemersforum leer je hoe je zelf aan de slag kan met videomateriaal. Maak een scenario, schiet en monteer je beelden en plaats het resultaat online. Dit ondernemersforum verklapt je hoe verfrissend videomateriaal je prospecten doet evolueren naar klanten. Aan het einde van de rit kan je zelf verhalen vertellen en bijhorende videocontent creëren.

[ DOOR WIE ] Online experts Jo Hendriks en Saskia Goffin van digitaal kennis- en adviesbureau Brain Rangers trekken dit vijfdelig ondernemersforum. Ze nemen je mee op sleeptouw en laten je kennismaken met de verrassende businessopportuniteiten van digitale media. Het onderste uit de communicatiekan halen? Daar engageren Jo en Saskia zich voor! Ze halen de echte 'Spielberg' in jou naar boven.

[ VOOR WIE ] Deze lessenreeks is toegespitst op de digitale noden van zelfstandigen en kmo’s. Al bezig met storytelling of amper online met je zaak? Jo en Saskia gidsen ondernemers gedurende vijf lesmomenten naar digitale communicatie die meetbare resultaten boekt. Het lesgeversduo overtuigt je met plezier over het nut van videocontent en leert je hoe je deze snel en professioneel realiseert.

[ CORONA ]

We organiseren deze sessies hybride. Je kan dus kiezen om fyiek of online deel te nemen.

Sessies

Wie is wie?

Je leert elkaar wat beter kennen tijdens een eerste online kennismakingssessie. We polsen al even naar jouw verwachtingen en niet te missen topics.

20/04/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 1: Tips en tricks voor een scenario op maat van je zaak

Het maken van een bedrijfsfilm of video start met een goed en gedetailleerd scenario. Tijdens de eerste sessie leer je hoe je het verhaal dat je aan je klanten wil vertellen, kan omzetten in een handig en logisch scenario. Je leert rekening te houden met alle bouwstenen: de juiste shots, de gepaste personages, op welke manier je alles in beeld gaat brengen, de gewenste muziek, teksten en overgangen... Resultaat: een strak plan waar je mee aan de slag kunt.

27/04/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 2: Tools voor de perfecte montage

Om een knappe bedrijfsfilm (of een korte vlog) te maken moet je je beelden ook kunnen knippen, plakken en aan elkaar lijmen. Tijdens deze sessie leer je op een eenvoudige manier en met de juiste tools jouw opnames te bewerken tot een mooi en samenhangend videofragment. Hoe knip ik een scene? Hoe maak ik een naadloze overgang? Waar zet ik mijn bedrijfslogo? Hoe integreeg ik muziek of geluid in mijn video? Na deze sessie krijg je de tool helemaal in de vingers!

11/05/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 3: En nu...filmen maar!

Videocontent is een krachtige manier om te connecteren met je publiek en anno 2020 heel hot. Je leert tijdens deze sessie hoe je met je smartphone de mooiste beelden schiet voor je video. De beste en meest kwaliteitsvolle camera zit namelijk meestal in je achterzak. Maak de 'Spielberg'  in je wakker en breng het verhaal van je onderneming perfect in beeld. Plaats nadien dit authentiek stukje videomateriaal op je website of op je sociale media, jij kiest!

25/05/2021 - 19:00 - 22:00
Sessie 4: Je eigen bedrijfsfilm monteren in enkele clicks

Je scenario is klaar en je beelden zijn gemaakt. Nu is het tijd om alles netjes aan elkaar te monteren. Tijdens de laatste sessie ga je zelf je video monteren, uiteraard begeleidt en geholpen door onze experten Jo en Saskia. Het resultaat? Een video die een nieuwe, verfrissende blik op je onderneming werpt. Deze kan je dan dadelijk gaan gebruiken op social media, je website of in je nieuwsbrief. 

We sluiten de lessenreeks af met een heuse online movienight. Tijdens de laatste sessie gaat je zelfgemaakte bedrijfsfilm in avant-première. We evalueren elkaars video’s en wisselen de laatste tips over storytelling, fotografie, vloggen en monteren uit. Dit sluitstuk vindt online plaats, je hoeft je dus niet te meer te verplaatsen voor deze laatste feedbacksessie (datum samen te bepalen).

25/05/2021 - 19:00 - 22:00
Prijzen
  • Niet-leden: 400,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 400,00 EUR Excl. btw