18 feb 2020
Aarschot / Cursus

Ondernemersforum | VerMERKvuldig! Hoe je anderen over je MERK laat praten.

Mond-tot-mondreclame is voor elke ondernemer een belangrijke succesfactor om zijn bedrijf te laten groeien. Maar wat kan je zelf doen om mensen nog meer aan het praten te krijgen over jouw zaak? Hoe zorg je voor enthousiaste fans, ambassadeurs en beïnvloeders? Kunnen social influencers eventueel iets voor jouw bedrijf betekenen? En welke kleine inspanningen kan je zelf in handen nemen om deze positieve mond-totmondreclame te behouden en negatieve mond-tot-mondreclame te vermijden?  

In dit ondernemersforum ga je aan de slag met de drie stappen van het VerMERKvuldigmodel – identificeren, communiceren en integreren – en leer je hoe je je merk kan versterken en laten groeien door een doordachte aanpak. Het VerMERKvuldigmodel is hierbij niet alleen een instrument om je merk bekender te maken, maar  levert ook een grote bijdrage aan de werking en de strategie van je bedrijf. Kortom, op basis van dit handige, onderbouwde model en de concrete tips neem je je mond-tot-mondreclame zelf in handen. 

[ DOOR WIE ]

Katlijn Voordeckers is zaakvoerster van OpmerKelijk, een Branding & Communication Agency en Academy gespecialiseerd in advies en opleidingen over strategische branding en communicatie. Eigenaar-ondernemers en kmo’s laten hun merk door OpmerKelijk strategisch (verder) uitbouwen en versterken. Zo kunnen ze zich beter onderscheiden en meer gefocust werken aan de groei van hun bedrijf. In 2018 verscheen het tweede boek over branding van Katlijn bij LannooCampus: ‘VerMERKvuldig! Je mond-tot-mondreclame vermenigvuldigen in drie stappen’. Het praktische VerMERKvuldigmodel uit het boek is de leidraad bij dit ondernemersforum.  

[ PROGRAMMA ]

19u00  Kennismaking tijdens een walkingdinner

20u00  Workshop "VerMERKvuldig"

22u30   Napraten met een drankje in de hand

 

Sessies

Sessie 1: Identificeer

In deze sessie werken we aan je merkidentiteit, merk-DNA en merkstrategie. Een sterke branding is immers essentieel voor je mond-tot-mondreclame, want als je zelf niet weet waar je merk voor staat, hoe wil je dan dat anderen dat weten? Je leert je onderscheidend profileren met een overtuigend merkverhaal waarmee je mensen enthousiasmeert omdat je inzicht krijgt in hoe je het precies kan vertalen naar klantvoordelen. 

18/02/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 2: Communiceer

Eens je weet waar je merk voor staat, gaan we in deze tweede sessie aan de slag om je mond-tot-mondreclame te stimuleren. Maar hoe pak je dat nu aan? Hoe maak je van een fan een ambassadeur van je merk? En waarom wordt er tegenwoordig zoveel belang gehecht aan social influencers, terwijl je niet altijd stilstaat bij het belang van gewone beïnvloeders?

03/03/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 3: Communiceer

In deze sessie combineren we de inzichten uit sessie 1 en 2 en vertalen we deze naar een handig plan van aanpak voor je communicatie. We werken aan je persoonlijke VerMERKvuldigplan om andere mensen over je merk te laten praten. Je leert meer uit je communicatie- en marketinginspanningen te halen door gerichte offline en online communicatie die opgemerkt wordt door de juiste mensen die je business een extra boost kunnen geven. 

17/03/2020 - 19:00 - 23:00
Sessie 4: Integreer

In deze laatste sessie leer je hoe je positieve mond-tot-mondreclame kan behouden en negatieve mond-tot-mondreclame kan vermijden of aanpakken, door je branding en communicatie te integreren in je dagelijkse werking. In dit deel - met massa’s eyeopeners voor jezelf of je team - ontdek je waardevolle, nuttige tips & tricks die soms heel vanzelfsprekend of net heel verrassend zijn om de mond-tot-mondreclame van je merk blijvend te VerMERKvuldigen. 

31/03/2020 - 19:00 - 23:00
Prijzen
  • Niet-leden: 460,00 EUR Excl. btw
  • UNIZO leden: 360,00 EUR Excl. btw