01 dec 2020
Online / Online activiteit

Zaken doen met je gemeente

Jaarlijks besteden lokale besturen, zowel de steden en gemeenten in de provincie Vlaams Brabant, als de provincie Vlaams Brabant zelf, miljoenen euro’s aan de uitvoering van openbare werken, de aankoop van producten en het gebruik maken van diensten.

Deze lokale besturen zijn wettelijk verplicht om deze overheidsopdrachten van werken, leveringen en diensten in de markt te plaatsen. Zo krijgen ondernemingen een eerlijke kans om de opdracht in de wacht te slepen door de beste prijs-kwaliteitsverhouding te bieden. Deze overheidsopdrachten vormen een gigantisch commercieel potentieel voor zowel kleine als grote ondernemingen. In de praktijk bestaat er echter nog een grote koudwatervrees bij ondernemers om zich te wagen op het domein van overheidsopdrachten.

UNIZO nodigt Matthias Castelein, expert overheidsopdrachten uit, voor een snedige webinar waarbij in een eerste luik op een toegankelijke wijze de belangrijkste regels en procedures uit de Overheidsopdrachtenwet helder worden uitgelegd. In een tweede luik worden concrete tips en tricks meegegeven voor ondernemers die overwegen om mee te dingen naar een overheidsopdracht.

Matthias Castelein is advocaat bij Lydian (Brussel) en beschikt over een brede ervaring in het kader van overheidsopdrachten, zowel in het verlenen van advies als bij het voeren van procedures voor de Ondernemingsrechtbanken en de Raad van State. De deelnemers wordt daarom ook na de presentatie ruim de kans gegeven om zowel inhoudelijke als praktische vragen te stellen. Het is de bedoeling dat het een concrete workshop wordt die de drempel verlaagt voor ondernemingen om in de toekomst hun business uit te breiden naar de markt van de overheidsopdrachten.